Zanimljivosti

03.01.2018.

Konkurs Klavirsko nebo
Konkurs Klavirsko nebo

Pop Depresija, Kišobran i LP duo

Konkurs Klavirsko nebi inspirisan je muzikom koju stvaraju ili interpretiraju Nils Frahm, Max Richter, Hauschka, Olafur Arnalds, Lubomyr Melnyk, Yann Tiersen, Peter Broderick, Michael Price, LP Duo, Branka Parlić, Tim Hecker, Ilja Bešelvi... i pod velikom uticajem nasleđa Philipa Glassa i Erika Satija.
 
Ova akcija pokrenuta je da bi se pronašli srpski kompozitori za solo klavir i pijanisti koji će predstaviti svoju muziku, impovizacije, kolaže i osećanja. 
 
Na konkursu mogu da učestvuju svi koji su rođeni ili žive u Srbiji, sa ili bez formalnog muzičkog obrazovanja.
 
Treba da da snimite i pošaljete svoju kompoziciju. U obzir dolaze samo one koje nisu zvanično objavljene, nastale u poslednjih par godina, koje ste vi napisali ili bili koautor. Klavir mora da bude u centru pažnje, ali dozvoljena su i druga aranžerska rešenja sa drugim instrumentima, šumovima ili ambijentom. Dužina kompozicija nije ograničena za prvi deo akcije. 
 
Do 29. marta 2018. godine (Međunarodnog dana klavira), primaju se radovi koji će biti na Bandcampu stranici za slobodno preslušavanje, premda možete poslati prijavu i nakon toga i nadati se objavljivanju na nekom od nosača zvuka. 
 
Za više informacija posetite Facebook event i pišite na popdepresija@gmail.com.
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano