Zanimljivosti

10.01.2017.

Koliko su zaista popularni Pentatonix Pentatonix
foto: Youtube screenshot
Koliko su zaista popularni Pentatonix

Spoiler alert: MNOGO

Puno je razloga za slavlje bilo prethodnih nedelja, a najviše su ih izgleda imali članovi a capella grupe Pentatonix. Ova skupina provela je dva praznična vikenda na broju jedan Billboard liste albuma. Njihov album A Pentatonix Christmas bio je još veći hit nego što se pretpostavljalo, a njihov prethodni That's Christmas To Me vratio se u top 5 pomenute liste.
 
Njihov novi album za kratko vreme proglašen je petim najprodavanijim albumom godine, a uz Adele i Taylor Swift imaju najviše prodatih izdanja u poslednjih pet godina (skoro šest miliona primeraka samo u Americi).
 
Grupa Pentatonix je osvojila dve Grammy nagrade, imaju dva albuma koja su bila na prvom mestu Billboardove liste, dok njihov YouTube kanal ima preko dve milijarde pregleda.
 
Kvintet koji čine Scott Hoying, Mitchell Grassi, Kirstin Maldonado, Avi Kaplan i Kevin Olusola, zabeležio je turneju iz 2015. godine u filmu On My Way Home, a  pojavio se i u filmu Pitch Perfect 2. Grammy je primetio njihovu saradnju sa Dolly Parton, a njihov Božićni specijal emitovan prošlog decembra na kanalu NBC gledalo je preko 13 miliona ljudi!
 
Aktuelni singl im je obrada pesme Hallelujah koju u originalu izvodi nedavno preminuli Leonard Cohen.
 
Ostavi
komentar

Povezano