Zanimljivosti

13.05.2013.

Kako vam se čini ovaj bend: McCartney, Hendrix & Miles Davis? Paul McCartney
foto: Youtube screenshot
Kako vam se čini ovaj bend: McCartney, Hendrix & Miles Davis?

Superbend koji se nije desio zbog jednog odmora...

Čuveni portal NME danas je kao jednu od glavnih vesti objavio informaciju da su Paul McCartney, Jimi Hendrix i Miles Davis, davne 1969. godine umalo osnovali super bend!

Da se ne radi o tračevima i naklapanjima govori podatak da u Češkoj, u Pragu u Hard Rock Caffe-u na zidu stoji izložen telegram koji su 22. oktobra 1969. godine McCartney-u poslali Hendrix, Davis i Davisov bubnjar Tony Williams. U telegramu piše sledeće: „Mi snimamo LP zajedno za vikend. Šta misliš o tome da dođeš i odsviraš bas? STOP Zovi Allana Douglasa (producent) 212-5812212. Mir! Jimi Hendrix, Miles Davis Tony Williams“.

Sudbina je,međutim htela, da umesto Paul-a, na telegram odgovori momak koji je u to vreme radio kao pomoćnik Beatles-a. U njegovom odgovoru je pisalo da je McCartney trenutno na odmoru u Škotskoj i da se neće vratiti još dve nedelje.

Ufff... Drugim rečima, da su postojali mobilni telefoni, svet bi danas verovatno imao vrhunski superbend. Nažalost, to se nije dogodilo a Hendrix je manje od godinu dana kasnije tragično preminuo pa je nestala i svaka nada da će se momci ipak okupiti na nekom zajedničkom projektu.

Ostaje nam samo da zamišjamo kakvu bi muziku pravili ovi bogovi rokenrola.

U zamenu, slušamo vrhunsko izvođenje pesme „My Valentine“ by Paul McCartney.

Ostavi
komentar

Povezano