Zanimljivosti

05.07.2016.

Kako je Luke Black postao »卢卢«. Luke Black Live Peking
foto: Shirley Lou
Kako je Luke Black postao »卢卢«.

Detalji sa turneje po Kini

Luke Black nedavno je bio na rasprodatoj turneji po Kini - u Pekingu, Šangaju i Gvangžou. Zbog velike potražnje na koncertnim mestima gde je nastupala i Ellie Goulding, a uskoro će i Frankmusik, otvoreni su dodatni kapaciteti. Rasprodati su i diskovi, a mnogi posetioci otišli su kući prepuni utisaka i sa novim maskama za telefon na kojima je #neoslavic Luke Black logo.

Fanovi dolazili i satima pred koncert, kako bi stigli do prvih redova, ali i ostajali dugo nakon koncerta, kada su imali priliku da dobiju autogram.

Luke Black je na »China Thorns Electronic Cabaret« turneji kineskoj publici izveo pesme sa EP-a »Thorns«, najnoviji singl »Demons« i obrade pesama »Imagine« i »Poker Face« Džona Lenona i Lejdi Gage.

Kineski fanovi su mladog srpskog muzičara dočekivali u grupama na aerodromima u sva tri grada sa poklonima i međusobno se takmičili koja grupa fanova ga više voli. Kao i većina stranih pop zvezda, Luke Black je ovom prilikom dobio i svoje kinesko ime »卢卢« (lu lu).

Na prvom nastupu u Šangaju se desio i mali »skandal« kada su fanovi sa bine između dva bisa »ukrali« kostime koje Luke Black menja tokom nastupa. Nekoliko sati kasnije su shvatili šta su uradili, međusobno se organizovali i u rekordnom roku od 24 sata pronašli skoro sve što je ukradeno, a fanovi su mu kupili dodatnu garderobu i poklone uz poruke izvinjenja i obrazloženje da su samo želeli sa sobom da ponesu »deo njega«.

Tokom boravka srpski umetnik je davao intervjue radijskim stanicama koje broje milijarde slušalaca (Kfm, Metro, EaZy radio itd.), internet portalima i mobilnim aplikacijama. Od svih, istakao se live stream intervju za najveću kinesku društvenu mrežu Weibo (kineski fejsbuk) gde se tokom prvih pola sata uključilo rekordnih 110 hiljada fanova širom Narodne Republike Kine da postavi mladom srpskom muzičaru pitanje. Ovaj video sada broji oko pola miliona pregleda, a tokom boravka u ovoj zemlji, Luke Black je bio i trending topic na nekolicini društvenih mreža u Kini, uključujući i spomenuti Weibo.

Na koncertu u Pekingu došli su i predstavnici sva tri muzička velikana - Warner Music China, Sony Music China i naravno predstavnici matične Universal Music China etikete kao i lokalne zvezde rijaliti programa, glumci, direktori nacionalnih emitera i predstavnici lokalnih medija. Tokom boravka u ovom gradu televizija LATV je snimila i dokumentarac o Luke Black-u koji će se u Srbiji emitovati svega nekoliko dana od premijere u Kini.

Za fotografije sa turneje pogledajte njegov Instagram profil!

Ostavi
komentar