Zanimljivosti

24.02.2016.

Kako je Gwen Stefani potrošila 12 miliona dolara na tri minuta Gwen Stefani
foto: Screenshot
Kako je Gwen Stefani potrošila 12 miliona dolara na tri minuta

Zapravo, na 3 minuta i 47 sekundi

I, zapravo, nije Gwen Stefani potrošila taj novac, nego Target.

Kao prvo, ako neko ne zna, Gwen se proslavila devedesetih pesmom "Don’t Speak" i još po kojom fuzijom popa i ska, odnosno jamajčanskih ritmova. Onda je postala ikona stila u trenutku kada platinaste plavuše prestaju da budu aktuelne. Ta kosa i crveni karmin, smele odevne kombinacije i miran porodični život postaju joj zaštitini znak. Imala je uspešan solo album, neuspešno pomirenje sa bendom, super produktivno učešće u šou The Voice. Čeka se novi album već predugo. U međuvremenu se razvela, smuvala kolegu sudiju, slučajno jednog od najvećih kantri zvezda današnjice. Upravo je Blake Shelton navodno tema njene poslednje pesme.

Target je drugi najveći lanac diskonata u Americi. Pre nego što je postojala ideja o Tidal ekskluzivama, Target je imao fore sa “novi disk moš kupiš samo kod nas”.

Tokom dodele Grammy nagrada ovog meseca, Gwen je predstavila svoj novi singl. Usput je izmislila toplu vodu. Dala nam je prvi “live video”. Zašto se to zove live video a ne televizijski nastup, ne znam. Kao što ne znam što Apple ima live photos, a ne zove to kratkim videom.

Navodno su na ideju došli par dana pred dodelu, pa treba da im se divimo što su uspeli da zbrzaju. Gwen se prošetala kroz jedanest scenografija sa još četrdeset igrača. Slala lascivne treptaje kamerama i bila više Merlin nego što je prava ikad bila.

Billboard pretpostavlja da je Target dao 12 miliona za celu kampanju. Troškovi same produkcije seta su najmanje koštali, malo više od toga dato je na najave, a najviše (čak osam miliona) je dato za airtime, odnosno pravo da se emituje na CBS-u u tako gledanom terminu.

Ispostavilo se da ljudi nisu baš potrčali u Targetove prodavnice da kupe ovu pesmu.

Kako se vama čini prvi spot snimljen uživo koji je ovoliko koštao?

 

 

Vojkan Bećir

@vojislavzapravo

Ostavi
komentar

Povezano