Zanimljivosti

11.05.2022.

Johnny Depp, virtuoz na gitari
Johnny Depp, virtuoz na gitari

U jeku suđenja sa Amber Heard, prisećamo se muzičke karijere glumca

Dobro poznati osvajač srca, Johnny Depp, poseduje još mnogo talenata pored izvanredne glume. Uz crtanje i slikanje je takođe veoma nadaren muzičar. 
 
Početkom karantina je otvorio zvanični Instagram profil i tu objavljivao kratke numere kojim nas je podsetio na svoju dugogodišnju muzičku karijeru.
 
Sve je počelo još ranih osamdesetih, kada se tada mladi umetnik ispisao iz srednje škole da bi postao muzičar uz svoj prvi bend The Kids koji je čak bio predgrupa za Iggyja Popa i The Ramones. Iako je započeo glumačku karijeru na nagovor prve žene Lori Anne Allison, nikada u potpunosti nije odustao od muzike.
 
U periodu sredine osamdesetih i ranih devedesetih, svirao je u dva benda. Prva saradnja je bila sa Rock City Angels koje je napustio zbog rada na filmu 21 Jump Street
 
Sledeći je bio bend P koji je oformio uz pomoć kolega iz benda Butthole Surfers, Gibby Haynes i Billa Cartera. Bend je izbacio prvi album 1995.
 
 
 
 
Povremeno su sarađivali sa Flea iz Red Hot Chili Peppers i Steve Jonesom iz Sex Pistols.
 
Sredinom devedesetih Depp je dosta napredovao kada je reč o muzici pa počinje da svira gitaru za Oasis na numerama "Fade Away" i "Fade In-Out". 
 
 
 
 
Gotovo dve decenije nakon što je otvarao za Iggyja Popa,sviraju zajedno 1999. godine za album Avenue B.
 
Van toga što je imao brojne saradnje sa rok zvezdama, Depp je takođe komponovao numere za filmove u kojima je igrao. Prvi je bio Chocolat iz 2000. godine za koji je snimio tri delikatne džez numere.
 
Usledilo je pisanje muzike za filmove: Once upon a time in Mexico, The Rum Diary, The Lone Ranger i Into the woods
 
 
 
 
U tom periodu je svirao gitaru za Babybirds na singlu "Unlovable" 2010. godine, za koji je takođe režirao spot. 
 
Jedna veoma važna saradnja mu je bila sa bivšom devojkom Vanessa Paradis, zajedno su napisali dve pesme dok je na trećoj svirao gitaru za njen album Bliss.
 
 
 
 
Depp je 2012. godine svirao bubnjeve i gitaru za "You're So Vain" u izvedbi Marilyna Mansona. Kasnije te godine su nastupali sa "The Beautiful People" i "Sweet Dreams" na Revolver Golden Gods Awards
 
 
 
 
Iste godine je zabeležena prva njegova saradnja sa Aerosmith, bio je prateći vokal za "Freedom Fighter". 
 
Osnovao je bend 2015. pod nazivom Hollywood Vampires sa Alice Cooperom i Joe Perryjem
 
 
 
 
Najsvežija stvar mu je saradnja sa Jeffom Beckom za cover pesme "Isolation" Johna Lenonna koju možete poslušati na Instagramu. Mesec dana od toga su izbacili i spot kojim je Depp najavio album koji sprema u tajnosti već par godina.
 
Najvažnije od svega je što je Depp imao nastup čak i na našim prostorima, došavši radi promocije filma Arizona Dream završio je u full on džemovanju sa Kusturicom i Partibrejkersima.
 
 
 
 
 
Marija Prodanović
Ostavi
komentar

Povezano