Zanimljivosti

27.12.2012.

Ja imam talenat 4. sezona - žene dominiraju Ja imam talenat
foto: Youtube screenshot
Ja imam talenat 4. sezona - žene dominiraju

Biće tesno u konkurenciji ženskih pevača

Čini se da će u četvrtoj sezoni popularnog TV takmičenja Ja imam Talenat dominirati žene, i to u disciplini - pevanje. Pojavili su se mnogi kandidati sa raznim interesantnim veštinama i tačkama ali mi ćemo se baviti onima koji imaju veze sa muzikom pa ćemo vam danas i u narednim danima predstaviti takmičare iz oblasti pevanja, sviranja, beatbox-a, repovanja i bliskih tema. Krećemo, naravno, od dama a nekoliko njih je ostavilo veoma impresivan utisak na nas. 

Dana Gašić Gavaja je čini se, već postala zvezda iako se na audiciji pojavila pre svega nekoliko nedelja. Žiri je bio oduševljen njenim izvođenjem pesme Hurt Christine Aguilere koju je izvela nakon nešto nesigurnijeg pevanja pesme koja joj je bila prvi izbor - Fallin' od Alicie Keys. Nisu joj zamerili ni što je tekst čitala sa papirića ni sitne nesigurnosti - prošla je sa tri velika DA. A da žiri nije jedini kome se Dana dopala pokazuju brojni pozitivni komentari na društvenim mrežama ali i činjenica da je već učestvovala u snimanju pesme Čudo za projekat Planeta Gruvlend gde je mikrofon podelila sa mnogim velikim imenima domaće muzičke scene ali i sa dve prošlogodišnje učesnice Talenta: Bojanom Stamenov i Emilijom Đonin.

Božana Radoš iz dvojca Božana i Nemanja bukvlno je raspametila sve prisutne, a verujemo i publiku kraj ekrana, predivno otpevavši If I ain't got you Alicie Keys. Pokazala je sve - raskošne glasovne mogućnosti, neobičnu boju, muzikalnost, emociju. Naravno, pozitivni odgovori nisu izostali a ni neuzdržani komplimenti. Nataša Ninković je čak prokomentarisala da Božana ima najbolji glas koji je ona do tog momenta takmičenja čula.

Iva Pletikosić je nastupila sa bendom a njen žanr su soul, funk, hip - hop i R'n'B. Za razliku od većine takmičara koji su nastupili uz ogromnu tremu koja, naravno, utiče na kvalitet nastupa, Ivin nastup je bio na sasvim drugom profesionalnom nivou. Bila je sigurna, dominantna i samouverena. Rekli bismo ne bez razloga, a u tome se jednoglasno složio i žiri koji je njihov nastup okarakterisao kao pravu profesionalnu svirku.

Isidora Jovanović dolazi iz Niša a po zanimanju je zubni tehničar. Kaže da je još pre osnovne škole otkrila da zna da peva i da je muzika zanima ali nije imala prilike da se ovim svojim talentom pozabavi niti da se muzikom bavi. Otpevala je I put a spell on you, prilično stidljivo i sa mnogo treme ali veoma efektno. Ivan Tasovac je njeno izvođenje sve vreme izuzetno pažljivo slušao a Isidora je bila sve bolja kako je pesma odmicala. Opšti zaključak je očekivano bio - DA.

Nataša Pavlović, profesorka latinskog verovatno je jedno od najpozitivnijih iznenađenja ove sezone. Voli jazz a pokazala je da i da ga odlično peva. Bila je strašno nervozna, što se videlo, ali se nije čulo. Jedna je od onih takmičara posle čijeg se nastupa pitate: "Gde se kriju ovi ljudi u svakodnevnom životu?".

Naravno, sigurno će mnogi misliti da smo nepravedno izostavili neke od takmičarki jer je konkurencija prilično jaka, bar što se ove kategorije tiče. Naš najjači utisak je da u Srbiji očigledno postoji veliki broj divnih talenata koji gaje razne žanrove, od jazza, funka, repa, soula do hardrocka i da je divno da na ovaj način mogu da nam se predstave. Jedino se nadamo da će učešćem u ovakvim takmičenjima moći da zadrže svoju individualnost jer to je upravo ono što čini pravog umetnika i budući zvezdu, i da ih produkcije i režija neće dovoditi u situacije da pod izgovorom "svaki pevač mora da se snađe u svakom žanru" pevaju ono što im nije blisko. Apelujemo na produkcije da pomognu kandidatima da nađu sebe i svoj zvuk, koji god to bio, jer to jeste uloga talent showa. Karaoke takmičenja i svadbarske svirke raznovrsnog repertoara su nešto sasvim drugo. Svima puno sreće!

 

Ostavi
komentar

Povezano