Zanimljivosti

13.06.2014.

Intervju sa Sašom Ćurčićem, kompozitorom muzike za film "The Moments"
Intervju sa Sašom Ćurčićem, kompozitorom muzike za film "The Moments"

NikolaNikolić i Saša Ćurčić su za predstojeći australijski festival kratkometražnog filma „My RODE Reel“ udružili snage, napravivši „The Moments“, kratak film koji nam u nekoliko minuta govori o momentima koji menjaju život zauvek. Iako nisu imali nikakav budžet, Nikolić i Ćurčić su pokazali kako je nekad potrebna samo volja da se napravi nešto specifično, emotivno i upečatljivo! Ovo je prvi film koji je Nikola sam režirao, dok je Saša bio zadužen za zvuk i komponovanje muzičke teme koja prati priču, a glumački deo projekta je bio poveren profesionalnim plesačima ansambla Una Saga Serbica.

U kratkom intervjuu za MjuzNews, Saša nam je rekao nešto o iskustvu sa snimanja, šta očekuje od takmičenja, ali kako je muzika obeležila njegove životne momente.

Na predstojećem festivalu učestvuje 1100 takmičara iz celog sveta, a film „The Moments“ je jedini predstavnik naše zemlje! Bilo bi lepo da svi podržimo ovaj projekat, a to možete uraditi tako što ćete kliknuti na ovaj link http://www.rodemic.com/myrodereel/watch/318, jer se glasanje vrši isključivo online putem!

MjuzNews: Komponovali ste muziku za kratkometražni film "The Moments". Da li ste do sada radili nešto slično?

Saša: S obzirom na prethodno dvadesetogodišnje iskustvo u medijima, moram priznati, da je rad na filmu “The Moments” za mene ipak bio izazov jer do sada nisam imao prilike da radim ništa slično.

MjuzNews: Da li mislite da je muzika podjednako važna za pričanje priče, kao i vizuelni doživljaj?

Saša: Upravo u ovom pitanju je i odgovor na prvo pitanje, pa bih se nadovezao – muzika u filmu odigrala je ključnu ulogu, takođe, jer koliko god vizuelnoprodukcijski deo bio dobar, muzika je ta koja mora da isprati i iznese emociju! Upravo zbog toga je bio veliki izazov  i odgovornost ovakav projekat.

MjuzNews: Da li je teže komponovati muziku koja prati određenu radnju ili je postojanje te "vizuelene podloge" olakšica u smislu da znate u kom pravcu treba da idete?

Saša: Različiti kompozitori u 90% slučajeva biraju različitu muziku za istu filmsku radnju, tako da taj lični pečat postoji upravo i u ovom filmu. Odabir muzike je po ličnom, emocionalnom osećaju naravno uskladjen sa radnjom filma.

MjuzNews: Šta očekujete od predstojećeg takmičenja? Kakva je konkurencija, da li ste gledali ostale filmove?

Saša: Pre svega je velika čast učestvovati na ovakvom prestižnom takmičenju, a sa druge strane, divan je osećaj kada znate da prestavljate svoju zemlju i region. Ostale filmove jesam gledao, ali utiske ću vam reći nakon takmičenja (smeh).

MjuzNews: Koliko je muzika obeležila neke Vaše životne momente?

Saša: Muzika je od malih nogu bila zastupljena u mojoj porodici, zahvaljujući mom ocu koji je bio član mnogih rok bendova. Vremenom se saživite sa muzikom i ona je uvek tu, u svim trenucima vašeg zivota, koliko god oni lepi ili manje lepi bili. Tako da dar koji sam nasledio, ukomponovan sa talentom, predstavlja ovo što sam danas i posao kojim se bavim.

Momci, želimo vam svu sreću!

Kliknite OVDE da pogledate i glasate za film.

Ostavi
komentar

Povezano