Zanimljivosti

10.05.2021.

FBI otvorio fajlove o smrti Kurta Cobaina
FBI otvorio fajlove o smrti Kurta Cobaina

Nerazjašnjena misterija u fan krugovima

FBI fajl od deset stranica u kom vidimo pisma fanova koji zahtevaju istragu povogom smrti frontmena Nirvane, objavljen je tiho prošlog meseca. Iako je proglašeno da je Kurt Cobain izvršio samoubistvo pištoljem nakon uživanja heroina, ova tema je velika teorija zavere u krugovima obožavalaca rada kultnog benda. 

Agenti FBI-a su se u opštem odgovoru na pismo iz 2003. godine zahvalili na iskazanoj brizi da je možda reč o ubistvu, ali da većinu ubistava rešavaju lokalne vlasti, a da bi se FBI umešao potrebno je da se prilože određeni dokazi da je došlo do kršenja saveznog zakona u okviru njihove istražne nadležnosti. 

„Na osnovu ograničenih informacija koje ste pružili, nismo u mogućnosti da utvrdimo bilo kakvo kršenje saveznog zakona u okviru istražne nadležnosti FBI-a“, nastavlja se. „Stoga nismo u mogućnosti da preduzmemo bilo kakve istražne radnje u ovom slučaju", dalje stoji u dokumentu.

Drugi faks poslala je produkcija Cosgrove/Meurer koja je 1997. godine snimala epizodu serije Unsolved Mysteries u kojoj je glavna tema bila smrt Kurta Cobaina.

 

Ostavi
komentar

Povezano