Zanimljivosti

13.05.2013.

Eurosong: Bonnie Tyler na probama u Malmeu Bonnie Tyler
foto: www.eurovision.tv
Eurosong: Bonnie Tyler na probama u Malmeu

Britanski kec iz rukava - pogodak ili ne baš?

Britaniju ove godine na Eurosongu predstavlja čuvena rock pevačica promuklog, moćnog glasa Bonnie Tyler. Kao jedna od „velikih 5“ zemalja, Britanija ide direktno u finale pa je Bonnie tek juče imala svoje prve probe na velikoj sceni u Malmeu koje su, kako kaže, sjajno prošle. Iako ima preko 60 godina Bonnie izgleda odlično i izuzetno dobro peva što je prilično zapanjujuće jer glasovi kao što je njen prilično kratko traju, visine se gube a mogućnosti smanjuju što se u njenom slučaju nekim čudom nije dogodilo.

Pesma „Beleive In Me“, kojom predstavlja svoju zemlju, skinuta je sa njenog najnovijeg albuma „Rocks and Honey“ koji je izašao ove godine. Iako se radi o pesmi koja je daleko od megahitova „Total Eclipse Of The Heart“ ili „I Need A Hero“, po kojima će večno, velikim slovima ostati upisana na stranicama istrorije rock-a, Britanija, inače poznata po lošim plasmanima, nada se da će ove godine, ako ni zbog čega drugog, a ono zarad stare slave, skorovati malo bolje nego što je to do sada bio slučaj. Doduše, pobedu su odneli čak 5 puta (1967., 1969., 1976., 1981. i 1997. godine) ali im u poslednjih desetak godina ne ide ama baš nikako.

Bonnie priznaje da joj ubrzani Eurosong tempo nikako ne odgovara, kroz šalu se žali na brojne obaveze, gust raspored i neprestane kontakte sa medijima i kaže kako samo mašta o danu kada će se odmarai u svojoj prelepoj kući u Portugalu. Verujemo joj...

Ostavi
komentar

Povezano