Zanimljivosti

30.08.2013.

Eurosong 2014: Tijana Dapčević predstavlja Makedoniju Eurosong, 2014
Eurosong 2014: Tijana Dapčević predstavlja Makedoniju

Treća sreća?

Tijana Dapčević će predstavljati Makedoniju na takmičenju za pesmu Evrovizije 2014. godine u Danskoj!

Ovo saopštenje je izdala Makedonska radio-televizija (MRT), juče, 29. avgusta, a ako je suditi po komentarima medija i publike, izbor je pun pogodak.

Iako dugi niz godina živi i radi u Srbiji, Tijana je bila i ostala jedna od najomiljenijih i najpopularnijih makedonskih pevačica. Do sada je izbacila čak pet albuma a veliku popularnost doživela je pre svega zahvaljujući brojnim hotovima među kojima su i: „Negativ“, „Zemlja mojih snova“ i „Ona to zna“.

Ovo nije prvi put da se Tijanino ime vezuje za Eurosong. Podsećamo da je 2002. godine učestvovala na makedonskom izboru „Skopje Fest“ kada je izvela pesmu „Izgrev“ i osvojila četvrto mesto koje joj nije omogućilo dalji plasman. Četiri godine kasnije, 2006. sa pesmom „Greh“, Tijana je u Atini predstavljala Srbiju i Crnu Goru završivši na prilično visokom osmom mestu u finalu.

Makedonija je ove godine izuzetno rano izašla sa imenom svog predstavnika tako da trenutno osim Tijane znamo samo za još jednog takmičara. To je Valentina Monetta iz San Marina koje se sećate iz Bakua gde je takođe predstavljala svoju zemlju sa pesmom „Facebook, Uh, Oh, Oh“ (ili „The Social Network Song“ (?!?).

Ostaje da vidimo šta će Tijana pevati a mi joj želimo puno sreće i visok plasman!

Preuzeto sa www.escserbia.com

Ostavi
komentar

Povezano