Zanimljivosti

14.02.2015.

Dave Grohl ambasador ovogodišnjeg Record Store Day-a Dave Grohl
foto: Official Facebook Page - Foo Fighters
Dave Grohl ambasador ovogodišnjeg Record Store Day-a

Najveći muzički praznik se obeležava 18. aprila

Dan prodavnica vinila iliti Record Store Day je legat kojim muzička industrija slavi kulturu postojanja nezavisnih prodavnica ploča širom sveta i dobro nam znani pucketavi zvuk, a ovogodišnji ambasador istog je sada već kultna ličnost globalne scene – Dave Grohl!

Vodeći se parolom da je umetnik ujedno i najveći obožavalac, nekadašnji član Nirvane, frontmen Foo Fighters-a i dobitnik 15 Grammy nagrada predstavlja pravi izbor za ambasadora Record Store Day-a.

Grohl je povodom ovog počasnog izbora rekao: Svoj poziv sam otkrio u dubinima mračne i prašnjave prodavnice ploča. Ploča koja je meni promenila život te davne 1975.-e je “K-Tel's Blockbuster 20 Original Hits” sa izvođačima među kojima su Alice Cooper, War, Kool and the Gang, Average White Band, a koju sam pazario u maloj muzičkoj prodavnici u predgrađu . Zbog ove ploče sam poželeo da budem muzičar. Onog momenta kada sam čuo instrumental “Frankenstein” grupe  Edgara Wintersa, bio sam navučen. To je bio prvi dan ostatka mog života! Ne tako davno, imao sam sreću da ponovo otkrijem ovaj osećaj uzbuđenja, taj magičan trenutak , gledajući svoju decu koja prolaze kroz isto i prepoznajući taj osećaj u njima samima. To me je vratilo u moja najranija iskustva  sa singlicama i pločama, omotima, dizajnu, stihovima i posvetama.”Verujem da je moć prodavnica vinila u tome što i dalje inspirišu svojim postojanjem i preživljavanjem, što je krucijalno za naredne generacije muzičara”.

Dave će takođe obeležiti ovaj praznik objavljivanjem desetoinčnog EP-a „Songs From The Laundry Room“, na kome će se naći neobjavljeni demo snimci sastava Foo Fighters.

Ostavi
komentar

Povezano