Zanimljivosti

22.02.2013.

"Čudo" zaista napravilo čudo Bisera Veletanlic
foto: Youtube screenshot
"Čudo" zaista napravilo čudo

Planeta Gruvlend dobija hvalospeve iz celog sveta

Nedavno smo naširoko pisali o divnom projektu koji je pokrenut pod imanom Planeta Gruvlend a verovatno se sećate i prve numere "Čudo", koja je objavljena kao najava za ono što će uslediti tokom ove godine.

Pesmu "Čudo" zajedno su snimili svi učesnici projekta od Bisere Veletanlić i Leo Martina pa do Dane Gašić i hora Kolibri. Ova pesma je inače, obrada čuvenog hita "Les Fleur" Američke soul umetnice Minnie Riperton koja je sedamdesetih godina nizala hit za hitom i bila poznata po neverovatnom opsegu glasa od čak pet ipo oktava. Ona je, na žalost, nakon teške bolesti preminula veoma mlada, još davne 1979. godine a bila je udata za tekstopisca i producenta Richarda Rudolpha koji je napisao tekst za originalnu verziju ove pesme.

E, verovali ili ne, ovaj gospodin je, zahvaljujući ljudima koji su pokrenuli Planetu Gruvlend saznao za ovaj projekat, oduševio se idejom i izmeđuostalog poslao pismo podrške u kom izražava svoje divljenje prema novoj verziji pesme, izvođačima i ideji projekta uopšte. Citiramo samo jednu rečenicu iz njegovog neverovatnog hvalospeva: "...potpuno sam oduvan dubinom i širinom talenta koji je srpsko muzičko sazvežđe pokazalo na ovom snimku!".

Nisu izostale ni pohvale autora verzije iz 2001. godine, 4Hero, koji su na svojoj Facebook stranici objavili pesmu "Čudo" i izneli iskrene pohvale.

Sve u svemu, jasno je da se čudo događa i da od Planete Gruvlend možemo očekivati puno jer snagu njihove ideje prepoznaju ljudi širom sveta.

Pesma je za manje od dva meseca pregledana preko 50.000 puta na sajtu YouTube i preuzeta sa Planeta Gruvlend sajta preko 4000 puta. Pesma je dostupna za download do kraja februara pa požurite, a na sajtu Planete Gruvlend možete pročitati kompletno pismo gospodina Rudolpha (kliknite OVDE).

Radujemo se svemu što sledi i ponosni smo na njih!

Ostavi
komentar

Povezano