Zanimljivosti

12.12.2014.

Converse Rubber Tracks: porazgovarajte sa Marčelom Marčelo
foto: Ana Danilović
Converse Rubber Tracks: porazgovarajte sa Marčelom

Raid i Marčelo 20. decembra u DOB-u

Druga po redu besplatna radionica programa „Converse Rubber Tracks“, sa temom „Reči i pisanje tekstova pesama“, održaće se 20. decembra u Domu omladine Beograda, u okviru koje će korisne savete neafirmisanim muzičarima davati Marčelo i njegov dugogodišnji prijatelj, DJ i kompozitor, Rade Sklopić Raid!

Marko Šelić, poznatiji kao Marčelo, svakako da ima šta da kaže kada je u pitanju pisanje tekstova, a jedan od najboljih domaćih hip-hopera je povodom predstojeće radionice izjavio: „Mislim da je zanimljivo čuti od samih autora kako savladavaju izazove i kreativne probleme - to može biti primamljivo i onima koji prosto cene nečiji rad i zanima ih da pomalo zavire iza kulisa, iako se sami ne bave istim zanimanjem. Onima koji se pak bave, nadamo se, može biti i korisno. To vidim kao druženje neformalnog karaktera, u opuštenoj atmosferi, svako ima priliku da postavi pitanje i dobije odgovor - i lepo je razgovarati o tome da pesme ne nastaju magijom, nego se iza toga krije krvav rad. Dobro, ne baš krvav - više znojav. Ali to je važna tema u ovoj instant-eri, kad svako samo želi da bude pobednik, ne i da se presamiti od rada i truda da bi to ostvario. Lepo, pričajmo onda o tome kako stvari nastaju. Rade je tu kako ne bismo preskočili vrlo važan aspekt: povezivanje teksta sa muzikom. Ljudi ponekad misle da to ide automatski, ali najčešće ne ide”.

Rade Sklopić Raid je muzikom počeo da se bavi još kao petnaestogodišnjak u Švajcarskoj, osvojivši prvu nagradu sa 18 godina u ovoj zemlji. On je gostovao na albumu Revolutiona „King of the Decks“, našavši se rame uz rame sa legendama kao što su Jazzy Jeff, Premier i Q-Bert, a 2010. godine se vraća u Srbiju. U velikoj meri je učestvovao u stvaranju Marčelovog poslednjeg albuma „Napet šou“, sarađuje sa Serbian Jazz Bre, a u toku su i pripreme za prvi kompozitorski solo album.

Radionica „Reči i pisanje tekstova pesama“ se održava u Klubu DOB-a od 15 do 17 časova.

Ostavi
komentar

Povezano