Zanimljivosti

17.07.2014.

Britney Spears: 15 činjenica koje možda niste znali Britney Spears
foto: Menart PR Photo
Britney Spears: 15 činjenica koje možda niste znali

Od momenta kada se pojavila na muzičkoj sceni, još kao mala devojčica, Britney je privlačila pažnju. Veliki proboj je imala singlom „Baby One More Time“ i cela Amerika, a bogami i dobar deo planete, je zavoleo slatku školarku, koja je prvih par godina svoje internacionalne karijere nizala hit za hitom! Onda su usledili privatni skandali – brakovi, razvodi, nervni slom, šišanje na ćelavo, napadanje paparaca kišobranom, fotke iz izlazaka na kojima nema gaćice, loši nastupi, hirovito trošenje para... Britney trenutno izgleda kao da ponovo vuče sve konce svog turbulentnog života, a evo nekoliko činjenica koje možda nista znali devojci sa američkog Juga koja je svojevremeno bila glavni pretedent na POP presto koji drži Madonna!

Puno ime pevačice je Britney Jean Spears, a rođena je 2. decembra 1981. godine u Misisipiju, ali je odrasla sa svojom sestrom i bratom u Kentvudu, u Luizijani.

Sa samo 9 godina, Britney je bila oformljena gimnastičarka, kojom je počela da se bavi od najranijeg detinjstva.

Na prvoj audiciji za The Mickey Mouse Club je odbijena, zato što je bila premlada, ali je kasnije uspela da postane deo ovog popularnog kluba, gde je zajedno delila scenu sa Justinom Timberlakeom, Christinom Aguilerom, Ryanom Goslingom i Keri Russell.

Pre nego što je započela solo karijeru, 1997. godine, Britney je ponuđeno da postane deo ženske grupe  Innosense, ali je, srećom po nju, tu ponudu odbila!

Veliki proboj je usledio posle hita iz 1999. godine „Baby One More Time“, a verovatno ne znate da je numera originalno bila namenjena grupi TLC. Spot za pesmu je sniman u Venice srednjoj školi, istoj školi gde je sniman jedan od najpoznatijih mjuzikala na svetu „Grease“!

Britney se zabavljala sa Justinom Timberlakeom 3 godine, a navodno par je raskinuo posle njene prevare, koju je, opet navodno, Justin opevao u pesmi „Cry Me A River“, sa prigodnim spotom, takođe!

Od svih zvezda koje imaju svoje parfeme, Britney je najuspešnija – u ukupnoj prodaji svih ovakvih proizvoda, udeo pevačice je 34%!

Jedini film koji je Britney snimila je „Crossroads“ iz 2001. godine, koji je napisala Shonda Rimes, jedan od tvoraca serije „Gray's Anatomy“.

Britney drži rekord najprodavanijeg izvođača dvehiljaditih godina.

Britney drži rekord najkraćeg braka kada su poznati u pitanju – bila je udata čitavih 50 sati za Jasona Alexsandera, nakon čega je brak poništen.

Iako je Britney ređala hit za hitom, neke je i propustila, možda kada su joj bili najpotrebniji – „Umbrella“ je otišla Rihanni, a duet „Telephone“ je Gaga prvobitno zamislila da snimi sa Britney.

Jedna od loših navika koje Britney ima, i koje nikako ne može da se oslobodi je grickanje noktiju.

Smatra se da je Britney dobila najveći honorar ikada za ulogu sudije u X Factor-u, a njeno bogatstvo se trenutno procenjuje na oko 200 miliona dolara.

Britney je izrazila želju, ako se ikada bude pravio film o njenom životu, da je na velikom platnu glumi Natalie Portman.

Britney je do sada prodala preko 100 miliona albuma širom sveta, što je čini jednom od  najprodavanijih ženskih izvođača ikada. 

Ostavi
komentar