Zanimljivosti

16.12.2013.

Britanski X Factor: Pobedila fantastična Sam Bailey! Sam Bailey
foto: X Factor PR Photo
Britanski X Factor: Pobedila fantastična Sam Bailey!

Sva 4 člana X Factora Adria prisustvovala na finalnoj večeri u Londonu

Deseta sezona britaskog X Factora sinoć je zavšena a pobednica je fantastična Sam Bailey!

Nakon što je u subotu uveče iz daljeg takmičenja ispao Luke Friend, Sam je u borbi za pobedu ostala sa Nicholasom McDonaldom sa kojim se našla u finalu koje je održano sinoć (nedelja 15.12.).

Iako vlada opšte mišljenje da u takmičenjima ovog tipa veliku prednost (zbog toga što su u publici tinejdžerke najmotivisanije za glasanje) uvek imaju mlađi takmičari (a naročito momci), pobedu je ovoga puta odnela tridesetsedmogodišnja dama čiji su glas i interpretacija još od samog početka bili dramatično bolji od svih ostalih takmičara pa njen trijumf nikoga nije iznenadio.

Za ovu damu, koja je do pre par nedelja bila čuvar u zatvoru, život se u potpunosti promenio ovom pobedom i sasvim smo sigurni da je pred njom blistava karijera. Radosnija čak i od same pobednice bila je, čini se, njena mentorka, šarmantna Sharon Osborne, koja se intenzivno zalagala za Sam otvoreno govoreći da vlasnik licnce Simon Cowel sa njom sigurno neće potpisati ugvor ukoliko ne bude pobedila! Tom prilikom Sharon je otvoreno govorila o surovosti muzičke industrije koja eliminiše sve one koji ne ispunjavaju samo jedan od visokih standarda: mladost, odličan izgled, talenat, harizma... Srećom po Sam, njen ugovor sa ovim muzičkim mogulom zagarantovan je nakon sinoćne pobede a uspeh koji će, sasvim smo sigurni, postići će, nadamo se, makar delom razbiti predrasude da je uspeh zagarantovan samo mladim talentima. Sam nije prva pobednica takmičenja ovog tipa koja je prevalila tridesetu a najsvežiji primer je trijumf Tate Stevensa koji je odneo pobedu u američkom X Factoru 2012. godine.

Za svaku pohvalu je prisustvo svih članova žirija domaćeg X Factora na finalnoj večeri sinoć u Londonu jer će im to nezaboravno iskustvo sasvim sigurno koristiti budući da se X Factor Adria praktično tek zahuktava a da njih, kao sudije, najteže odluke tek očekuju.

Ostavi
komentar