Zanimljivosti

25.04.2014.

Bizarne smrti muzičkih zvezda Sid Vicious
foto: Youtube screenshot
Bizarne smrti muzičkih zvezda

Kad viša sila umeša prste...

Uglavnom smo navikli na priče o smrti rokera koji su preterali sa drogom ili pićem, međutim, ovih nekoliko slučajeva su više za rubriku „verovali ili ne“, a uzrok je sudbina ili splet nesrećnih okolnosti – šta vam više odgovara!

Brian Jones – ovaj čovek je bio jedan od osnivača sastava The Rolling Stones, ali zbog sve većeg konzumiranja narkotika Mick Jagger i ostatak ekipe su mu dali šut-kartu 1969. godine. On je pronađen mrtav u julu iste godine, kako pluta u bazenu. Nalazi su pokazali da je Jones pio i uzeo narkotike pre nesreće, ali u malim količinama, pa je njegova smrt okarakterisana prosto kao nesrećna okolnost. Posle toga su krenule spekulacije da je Jones ubijen, ali nikada niko nije uhapšen, čak i posle nove istarge koja je otpočeta 2008. godine. Kako izgleda, njegova smrt će zauvek ostati obavijena velom misterije...

Sid Vicious – basista i pevač Sex Pistols-a je bio u pritvoru jer je bio glavni osumnjičeni za ubistvo svoje devojke, i kada je plaćena kaucija za njegovo puštanje na slobodu prijatelji su mu napravili žurku tim povodom. Sidova majka je takođe bila na žurci, i upravo ona je bila ta koja je nabavila heroin, pošto je i sama bila dugogodišnji narkoman. Sid je tada bio čist neko vreme, ali je zatražio od majke drogu da se „uradi“ i nekoliko sati kasnije bio je mrtav. Ona je pred svoju smrt 1996. godine rekla da mu je namerno dala fatalnu dozu, mada neki sumnjaju u istinost njenog priznanja.

Dennis Wilson – bivši bubnjar sastava The Beach Boys je živeo brzo i ludo, a voleo je da se opušta na svojoj jahti „Marina Del Ray“. Tokom jedne takve relaksacije, 28. decembra 1983. godine, Wilson je pio ceo dan, a onda je skočio u vodu da uhvati neke stvari koje je bacio sa jahte. Zaronio je, i više se nije pojavio a kao uzrok smrti je navedeno ronjenje u alkoholisanom stanju. Imao je 39 godina.

Cass Elliot – Elliot je bila pevačica poznatog sastava The Mamas and the Papas, a umrla je 29. jula 1974. godine. Prvo se pretpostavljalo da se ugušila šunkom koju je jela, međutim pravi uzrok smrti je bio srčani udar koji je doživela zbog masnih naslaga koje je imala na miokardu, uzrokovanih njenom gojaznošću.

Lynard Skynard – čuveni sastav koji je najpoznatiji po hitu „Sweet Home Alabama“ je doživeo tragediju 1977. godine, kada su leteli ka Baton Ružu. Njihovom avionu je nestalo goriva, pri samom kraju puta, i avion se srušio u udaljenu šumu i pored pokušaja pilota da ga uspešno prizemlje. Poginuli su članovi Ronnie Van Zant, Steve Gaines i Cassie Gaines, njihov menadžer i oba pilota, dok su ostali članovi sastava pretrpeli teške povrede. Bubnjar Artimus Pyle je uspeo da se izvuče iz olupine, i prođe močvarno područje do najbliže farme gde je zatražio pomoć.

Les Harvey – Harvey je bio gitarista benda Stone the Crows, kojem je predviđano da će ostvariti veliku karijeru. Objavili su debi album „Teenage Kicks“ koji je prošao sjajno, međutim sve se završilo i pre nego što je počelo kada je Harvey poginuo na koncertu 3. maja 1972. godne, i to ispred 1000 fanova. Kako je utvrđeno, kablovi nisu bili dobro povezani, i njega je ubila struja preko mikrofona. On je tada imao 27 godina, i takođe je član „Kluba 27“, koga čine brojni muzičari koji su umrli ili poginuli u toj godini života. 

Ostavi
komentar
  • 26.04.2014, 02:03h M - Pesma od Stone the Crows nije Teenage Kicks nego Teenage Licks Teenage kicks je pesma od The Undertones

Povezano