Zanimljivosti

21.07.2014.

Beyonce: 15 činjenica koje verovatno niste znali Beyonce
foto: Official FaceBook page - Profile photo
Beyonce: 15 činjenica koje verovatno niste znali

Nedavno je Queen B proglašena za najmoćniju ženu u industriji zabave – ova titula nije stigla preko noći i nije stigla bez mukotrpnog rada! Već svi znamo da je Beyonce svoju karijeru započela sa muzičkom grupom Destiny's Child, a kada je započela svoju solo karijeru, svima je bilo jasno da će ova devojka daleko dogurati. Njen privatni život nije ispunjen skandalima, i nekako je Beyonce postala devojka koju svi vole, koja je uzor (polako preuzevši taj status od Whitney Houston), i mi vam ovom prilikom predstavljamo nekoliko podataka iz života devojke koja je danas globalni fenomen, a koje verovatno niste znali...

Sa pevanjem je počela kada je imala 8 godina, i njen pevački talenat je otkriven sasvim slučajno, kada je Beyonce zapevala zajedno sa svojom učiteljicom, završivši pesmu visokim notama. Kasnije, pobedila je na školskom takmičenju pevajući numeru „Imagine“ od Johna Lennona.

Buduće članice grupe Destiny's Child, Kelly Rowland i LaTaviu Robertson (koja je napustila grupu), upoznala je takođe sa osam godina, na audiciji za girl bend Girl Tyme.

Beyonce je odrasla u Hjustonu, Teksas, i dolazi iz porodice koja je prilično dobro stajala sa novcem, ali kada je karijera Destiny's Child uzela maha, porodica se preselila u siromašniji kraj, kako bi što više novca uložili u karijeru devojaka. Beyoncin otac Matthew im je postao menadžer, dok je njena majka Tina bila zadužena za stilizovanje devojaka.

Kao malu, otac ju je terao da trči kilometrima pevajući, kako bi bila u kondiciji na nastupima.

Grupa Destiny's Child je nastala 1990. godine, i formirao ju je Beyoncin otac. Devojčice su posle škole dolazile u kuću kod Beyonce, gde više sati vežbale koreografije i pevanje – svaki dan!

Beyonce je jedno vreme dok je bila u grupi patila od depresije (u vreme kada su Destiny's Child osvojili Grammy), a 2003. godine terapeuti su joj pomogli da stvori alter ego pod imenom Sasha Fierce, kako bi prevazišla svoju stidljivost i tremu na sceni. Beyonce je nedavno izjavila da joj ulazak u lik te „stage“ persone više nije potrebno.

Beyoncin glas je okarakterisan kao mecosopran (srednji ženski glas).

Njen debitantski album „Dangerously In Love“ osvojio je 5 Grammy nagrada.

Za repera Jay Zia se udala 2008. godine, a par je dve godine kasnije proglašen za najmoćniji par muzičke industrije, jer su za samo godinu dana inkasirali 122 miliona dolara!

Njihova ćerka Blue Ivy je rođena 7. januara 2012. godine, a vest o njenom porođaju ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao vest koja ima najviše tvitova po sekundi na društvenoj mreži Twitter.

Beyonce je prva žena koja nije super model niti profesionalni sportista, koja se pojavila na naslovnici magazina „Sports Illustrated“.

Godine 2010. je postavila rekord kada su u pitanju Grammy nagrade – Beyonce je prvi ženski izvođač koji je za jedno veče uzela čak šest nagrada!

Njen omiljeni broj je broj 4. Njena majka je rođena 4. januara, ona je rođena 4. septembra, udala se za Jay Za 4. aprila, a njegov rođendan pada na 4. decembar.

Njeno bogatstvo se procenjuje na oko 300 miliona dolara.

Dobila je glavnu ulogu u hip hop rimejku opere „Carmen“ (tzv. hip hopera), koja je snimljena u produkciji MTV-a.

 

Ostavi
komentar

Povezano