Zanimljivosti

21.10.2013.

Belgrade Dixieland Orchestra: Ovacije u Francuskoj! Belgrade Dixieland Orchestra
foto: PR Photo
Belgrade Dixieland Orchestra: Ovacije u Francuskoj!

"Evropo, stižemo!"

Belgrade Dixieland Orchestra, jedan od naših najrenomiranijih jazz sastava, upravo se vratio sa još jednog uspešnog gostovanja po Evropi. Ovoga puta, njihov solistički koncertimala je priliku da sluša publika poznatog normandijskog grada Ruana, na severozapadu Francuske.

U situaciji kada ni jedan drugi naš jazz sastav nema kontinuiranu koncertnu aktivnost van granica naše zemlje, hrabra osmočlana posada našeg diksi parobroda već po drugi put je stala je na crtu francuskoj publici, velikim poznavaocima i ljubiteljima tradicionalnog jazza.

Kako je sve to izgledalo, otkriva nam umetnički rukovodilac BDO Vladimir Racković: „Presrećni smo! Bila je to još jedna vrhunska prezentacija srpskog jazza u inostranstvu, i najlepša moguća promocija naše prestonice, čije ime Orkestar i nosi. Bisevi, (za jazz potpuno neočekivani), stojeće ovacije i želja lokalnih kolega da nam se priključe tokom koncerta govore sve. Tako nešto doživeti pred potpuno nepoznatom publikom, koja je pritom dupke napunila koncertnu salu da bi gledala njima potpuno nepoznati orkestar, ravno je potpunom trijumfu! Senzibilitet francuske publike je izvanredan, u šta smo se već uverili 2011. godine na prethodnom gostovanju u Francuskoj. Od prvih taktova su prihvatili našu energičnu interpretaciju velikih hitova iz ere nastajanja jazza, i bukvalno nas nosili tokom čitavog koncerta. Uz izvanrednu organizaciju domaćina, savršen zvuk i rasvetu, konačno je stigao i godinama priželjkivan poziv za letnju turneju po ovoj predivnoj zemlji!  Evropo, stižemo!“.

Ostavi
komentar

Povezano