Zanimljivosti

21.02.2014.

"Aranhuez" Miloša Karadaglića na prvom mestu Deezer liste!
"Aranhuez" Miloša Karadaglića na prvom mestu Deezer liste!

Kad klasišna gitara pretekne narodnjake

Za neke potpuno neočekivan razvoj događaja danas na zvaničnom Deezer albums chartu! Najnovije izdanje klasičnog gitariste i svetske zvezde, Miloša Karadaglića, „Aranjuez“, osvanuo je danas na prestižnom prvom mestu, potisnuvši „Poziv“ Svetlane Ražnatović!

Miloš Karadaglić je rođen u Crnoj Gori 1983. godine, gde je prve muzičke korake započeo još sa 8 godina i gitarom u rukama. Stipendija prestižne Royal Academy of Music iz Londona bila je samo uvertira za neverovatan uspeh koji je bio izvestan.

Internacionalna senzacija klasične gitare Miloš Karadglić je već izlaskom prva dva albuma "Mediterráneo" i "Latino (Pasión)" uspeo da osvoji vrhove svih top lista klasične muzike i istovremeno postane dobitnik nekoliko priznanja za doprinos klasičnoj muzici uključujući prestižne nagrade Gramophone Young Artist of the Year Award, Classic Brit i Echo Klassik.

Nakon nastupa u svečanoj atmosferi Royal Albert Hall-a, The Guardian mu je posvetio nekoliko reči: „Neverovatno je da u tako jednostavnoj postavci, sa samo jednim mikrofonom i malo pametne rasvete samo jedan gitarista uspeva da prostrani Royal Albert Hall pretvori u nešto tako intimno“, i time zaokružio priču o veličini Miloševog muzičkog talenta, bilo nastupao u intimnoj atmosferi ili u velikim koncertnim dvoranama širom sveta.

Dugoočekivani treći album pod nazivom "Aranjuez", čiji je izlazak 14. februara pod Deutsche Grammophon/Mercury Classics obeležio uspeh na regionalnoj Deezer streaming platformi gde su Karadaglić i "Aranjuez" zauzeli prvo mesto na top listama najslušanijih izvođača, pesama i albuma.

Na izdanju se nalaze pesme sa koncerta "Rodrigo’s Concierto de Aranjuez and Fantasía para un Gentilhombre", snimljenog sa Yannick Nézet-Séguinom i Londonskim Filharmonijskim Orkestrom.

Ekskluzivni intervju koji je Miloš pre nekoliko dana dao za MjuzNews pročitajte OVDE.

Ostavi
komentar

Povezano