Zanimljivosti

26.03.2015.

Aleksandra Kovač nominovana za BAFTA Scotland Aleksandra Kovač
foto: Official Facebook Page
Aleksandra Kovač nominovana za BAFTA Scotland

Veliki uspeh jedine dame X Factor žirija

Svi već znamo da se Aleksandra Kovač pored pevanja bavi i kompozitorskim radom – ono što niste znali je da je Aleksandra član prestižnog američkog udruženja filmskih kompozitora Hollywood Elite Composers, i da je komponovala muziku za film „Seperate Lives“.

Aleksandra je, kao deo tima, nominovana za poznatu britansku nagradu BAFTA, i to u kategoriji „New Talent Award“, a ovim povodom ona je izjavila: „Zahvalna sam i počastvovana što sam nominovana sa mojim kolegama saradnicima koji su radili na filmu, jer samo autori koji se ističu visokim umetničkim vrednostima i tehničkim standardima mogu biti nominovani za ovu prestižnu nagradu koju dodeljuje Britanska akademija za film i televiziju! Muziku sam radila u Edinburgu prošle godine, a pored gudačkih i duvačkih instrumenata, i mojih vokala koji su sastavni deo muzičke partiture, koristila sam i semplove cvrkuta ptica koje sam snimala uživo na terenu i to na Arturovom vrhu na 450m u Edinburgu”.

Aleksandru možete gledati svake nedelje na Prvoj televiziji, kao članicu žirija X Factor-a, kako sa svojim kolegama pronalazi muzičke talente iz regiona.

Ostavi
komentar

Povezano