Zanimljivosti

12.11.2015.

25 zanimljivosti o Adelinom predstojećem albumu "25" Adele
foto: PR photo
25 zanimljivosti o Adelinom predstojećem albumu "25"

by Billboard

Billboard ekipa priredila vam je 25 činjenica o Adelinom predstojećem albumu "25" koji tek treba da izađe ali su zahvaljujući singlu "Hello" sve oči sveta već uprte u kalendar i 20. novembar.

Evo i zanimljivosti:

1. Pesme koje će se naći na albumu 25su: "Hello," "Send My Love (To Your New Lover)," "I Miss You," "When We Were Young," "Remedy," "Water Under the Bridge," "River Lea," "Love in the Dark," "Million Years Ago," "All I Ask" i "Sweetest Devotion".

2. Adele je album napisala kada je imala 25 godina a nazvala ga je prema kalupu koji je koristila za prethodne albume 19 i 21.

3. Iako je album prvobitno napisala o tome kako je “biti mama”, izmenila je koncept jer joj se učinilo da je to “poprilično dosadno”

4. Ali to ne znači da će i dalje pevati o svom bivšem kao na 21. “Bilo bi užasno da i dalje pišem o njemu” – izjavila je magazinuRolling Stone.

5. U suštini, on uopšte ne govori o izgubljenoj ljubavi. Kako je tvitovala fanovima, to su pesme o mirenju sa samom sobom, mirenju sa izgubljenim vremenom i sa svim što je ikada radila i nikada nije uradila.

6. I album je možda malo mračan i dramatičan jer je ona “pomalo kraljica drame”, prema intervjuu za SiriusXM.

7. Verovali ili ne, na Adelin povratnički album je uticala ni manje ni više, nego kraljica popa Madonna i njeno izdanje “Ray of Light”. “Ovo je album koji je Madona napisala nakon prvog deteta”, rekla je Adel i dodala: I za mene, to je njen najbolji album.”

8. Adel je po prvi put sarađivala sa Gregom Kurstinom iz “The Bird and the Bee” u pisanju i produkciji pesme “Hello”, A Million Years Ago" i "Water Under the Bridge."

9. Šest meseci je trebalo Adel da nakon refrena napiše i strofe za “Hello”.

10. Svi se pitaju koga Adel zove a ona odgovara: “nije niko poseban..to može biti prijatelj, bivši, porodica…

11. A da li uopšte ima nekoga na vezi?! “Hello je više o preispitivanju same sebe, povezivanju sa sopstvenom ličnošću...- rekla je Rolling Stoneu

12. Adelina omiljena pesma sa 25 je “When We Were Young”.

13. “When We Were Young” je napisana u saradnji sa Tobias Jesso Jr. koji ima “vajb sedamdesetih godina”.

14. “Water Under the Bridge” je posvećena Simonu Koneckom, Adelinom partneru i ocu njenog sina.

15. “Send My Love (To Your Lover)” je prvo nazvana “We Ain’t Kids No More”. Draft je napisala kada je imala samo 13 godina.

16. “Ko je Max Martin?” pitala je Adele pre nego što je počela da sarađuje sa najvećim hitmejkerom u poslednje dve decenije.

17. Za "Send My Love," saradnici tvde da “će to biti njena najmodernija pesma ikada.”

18. Bruno Mars sa svojim intenzivnim vokalom obogatio je pesmu “All I Ask” a Adel kaže da se neverovatno zabavila snimajući sa Brunom.

19. “River Lea” je oda Adelinom odrastanju.

20. Posle saradnje na hitu “Rumour Has It” sa albuma 21, Adel ponovo radi sa frontmenom OneRepublic, Ryanom Tedderom i to na baladi “Remedy”.

21. Pesmu “Remedy” posvetila je svom sinu.

22. Iako nijedna Siina pesma nije ušla na album, Adel je bila oduševljena što je imala još jednu ženu u studiju.

23. Na album nisu ušle ni pesme Pharrela i Damona Albarna (Blur, Gorillaz). “Ispostavilo se da je tačno ono “ne upoznajte svog idola” – kaže Adel o Damonu.

24. Luksuzna verzija albuma 25 sadržaće tri bonus pesme "Can’t Let Go," "Lay Me Down" and "Why Do You Love Me."

25. 25 će izaći 20. novembra.

Ostavi
komentar

Povezano