Setite se

31.10.2013.

Zorica Kondža: Žena na čiju nas je divnu muziku podsetila Ilma Karahmet Zorica Kondža
foto: X Factor PR Photo
Zorica Kondža: Žena na čiju nas je divnu muziku podsetila Ilma Karahmet

Zorica Kondža je rođena 1960. godine u Splitu a muzikom je ozbiljno počela da se bavi krajem sedamdesetih kada je pevala u nekoliko, tada popularnih, hrvatskih bendova među kojima su i Stijene, Novi dan i Pirati. Veoma brzo, već početkom osamdesetih, napušta rad sa bendovima i posvećuje se solo karijeri.

Njen zaštitni znak je moćan vokal neverovatnog raspona, i raskošan muzički temperament koji obuhvata sve od popa i roka preko soula i bluesa pa do mediteranskih nota. Dobri poznavaoci domaće muzičke scene za njen glas kažu da je „najbolje sačuvana tajna hrvatske pop muzike“ i to pre svega iz razloga što su njeni uspesi uglavnom prolazili bez velike pompe i pažnje mas medija. Daleko od očiju javnosti Kondža je tokom svoje duge karijere sarađivala sa brojnim velikim imenima regionalne scene među kojima su: Oliver Dragojević, Neda Ukraden i Mišo Kovač. Izdala je pet studijskih albuma od čega tri kao deo benda Stijene i dva kao solo umetnica a broj osvojnih nagrada na raznim festivalima uključujući i splitski, kom je ostala najvernija, broji se u desetinama.

Iako nam je podarila neke od najlepših domaćih balada poput „Ima jedan svijet“ ili „Pokore“ Zorica nije bila niti je jedna od onih umetnica koja je publici stalno pred očima. Setili smo je se odjednom, svi, kada je sinoć, u prvoj epizodi domaćeg X Factora, preslatka Ilma Karahmet izvela njenu pesmu oduševivši nas muzikalnošću, glasom i interpretacijom koja se retko viđa i kod iskusnih pevača a kamoli kod trinaestogodišnjakinje kao što je Ilma. Do koje mere je ovaj njen nastup ostavio utisak na publiku govori gotovo milion pregleda na servisu YouTube a nisu izostali ni komplimenti čuvene Zorice Kondže.

Hvala Zorici Kondži na divnoj muzici i hvala Ilmi što nas je na tu divnu muziku podsetila.

 

Ostavi
komentar

Povezano