Setite se

25.02.2021.

Zbogom Daft Punk
Zbogom Daft Punk

MjuzNews Top 10 Daft Punk pesama

Početkom nedelje svet popa i elektronske muzike zadesila je vest da su Thomas Banglater i Guy-Manuel de Homem-Christo nakon tri decenije odlučili da prekinu saradnju. Tu novost su objavili u vidu isečka iz njihovog filma Electroma, a mi u zahvalnost kultnom Daft Punk dvojcu, čiji pečat u pomirenju andergraund elektronske i pop muzike neće skoro izbledeti, sastavljamo MjuzNews Top 10 Daft Punk pesama. 

Prvo gledamo Epilogue

 

 

MjuzNews Daft Punk Top 10

1) Veridis Quo

Našu omiljenu DP pesmu, nostalgičnu, igru reči Very Disco, koja zvuči kao da ste je čuli davno u detinjstvu i da vam se od tada urezala u DNK, Daft Punk objavljuju na albumu Discovery 2001. godine. 

 

2) Da Funk

Jedan od singlova sa prvog albuma Homework rezao je sve pred sobom i dobro izdržava test vremena. Suštinski french touch sa tvrđim tvistom i bitom koji gazi kao čizma. 

 

 

3) Burnin'

Kinky singl sa debi albuma Homework zvuči kao saundtrek za sajam erotike i zapravo je imao eksplicitnije reinkarnacije i neosporivi uticaj na hitove kao što je Benny Benassijev "Satisfaction"

 

 

4) One More Time

Koliko god da je ova pesma ušećerena, kao i ostatak albuma Discovery uostalom, nešto neodoljivo iskreno je curilo sa televizora kad god bi spot za "One More Time" krenuo. Odluka da naprave anime koji će propratiti ceo album uopšte nije pomogao da ostanete ravnodušni. Od 7 do 77, svi odosmo u svemir. 

 

 

5) High Life

Još jedna nenametljiva numera sa albuma Discovery, idealna za spremanje za izlazak. 

 

 

6) Short Circuit

Zvuk sa "Short Circuit" je pogurao ceo talas funky copycat pokušaja kakvi su recimo bili Chromeo početkom veka. 

 

 

7) Face To Face

Jedna od omiljenih podcenjenih Daft Punk pesama sa prepoznatljivim kinky ritmom i vokalima.

 

 

8) Son of Flynn

Rimejk kultnog filma Tron je bio iznenađujuće dobar, a najprijatnije iznenađenje je bila Daft Punk numera "Son of Flynn" koju slušamo u trenutku dok protagonista noću juri motorom po gradu. 

 

 

9) Robot Rock

Semplovanje je mač sa trideset i dve oštrice. Da li ste semplovali nešto toliko dobro da mu niste dorasli je pitanje broj jedan. Daft Punk itekako mogu da iznesu odluku da sempluju kultni Breakwater - Release The Beast iz 1980. i odvedu ga na potpuno novo mesto.

 

 

10) Giorgio by Moroder

Njihov poslednji studijski, album Random Access Memories, pun je saradnji ali se najviše ističe omaž celokupnom radu heroja ovog dvojca, neponovljivom Giorgiu Moroderu, bez kog bi prepoznatljivi Daft Punk zvuk bio nezamisliv jer je u suštini samo nastavak onoga što je slavni Italijan radio sedamdesetih i osamdesetih godina. 

Ostavi
komentar

Povezano