Setite se

18.09.2013.

Whitney Houston, treći deo Whitney Houston
foto: Youtube screenshot
Whitney Houston, treći deo

Tragični epilog legendarne POP dive

Bila je talentovana, lepa, na vrhuncu svoje kariijere, ali, kako to obično biva, uvek se pojavi neko ili nešto, što povlači nazad... na dno. Velika većina misli da je to bio Bobby Brown, za koga se Whitney udala 1992. godine, otkad i počinju njeni prvenstveno lični, a kasnije i profesionalni sunovrati.

Početkom devedestih su pljuštale ponude sa svih strana, kako muzičke, tako i filmske, ali se ona nije usuđivala da odmah prihvati uloge koje su joj ponuđene. Prva uloga koju jeste prihvatila bila je za film „The Bodyguard“, u kome je glumila sa Kevinom Costnerom. Kritičari nisu bili naklonjeni njenoj glumi, mada je film fantastično prošao kod publike, zaradivši ogroman novac širom sveta! Ipak, ono što je možda prevazišlo i uspeh samog filma, jeste album pesama koje možemo čuti u filmu, u koju spada i pesma koja je obeležila njenu karijeru - „I Will Always Love You“, koju originalno peva country pevačica Dolly Parton. Pesma se popela na vrhove lista širom sveta, i donela Whitney najveću popularnost u njenoj karijeri! „I Will Always Love You“ se zadržala rekordnih14 nedelja na prvom mestu liste Billboard Hot 100, a sam singl je prodat u preko 12 miliona primeraka širom sveta, tako postavši jedan od najprodavanijih singlova ikada!

Whitney ide na turneje, prihvata nove filmske uloge, ali glasine o problematičnom braku i korišćenju droga sve više i više uzimaju maha. Njen novi studijski album je izašao '98. sa hitovima „When You Believe“ sa Mariah Carey, „It's Not Right But It's Okay“, „My Love Is Your Love“, „I Learned From The Best“ i drugim, a kompilacija sa najvećim hitovima na kojoj su se našli i dva nova dueta sa Enrique Iglesiasom i George Michaelom je izašla dve godine kasnije, i takođe postigla veliki uspeh! Međutim, nekadašnja „dobra devojka“ postaje sve lošija, pa se tako dešava da Whitney satima kasni na probe, intervjue i druge manifestacije, otkazuje nastupe ili se jednostavno ne pojavi na njima, meša melodije i tekst dok peva, i kao šlag na tortu – biva uhvaćena sa svojim mužem na havajskom aerodromu sa paketima marihuane u svom prtljagu! Godine 2002. radi čuveni intervju sa Diane Sawyer (o kome smo već pisali), u kom (vidno nadrogirana) negira da koristi drogu, rekavši takođe da ona zarađuje suviše novca da bi pušila crack, ispalivši onu čuvenu - „Crack is whack“! Ali šta god ona pričala, Whitney je tonula sve dublje i dublje, da bi sebe dovela do tačke gde je gotovo izgubila moć govora a kamoli pevanja, i gde joj socijalna služba kuca na vrata kako bi joj oduzeli dete, jer je jedan roditelj nepodoban (Whitney) a drugi (Bobby) ima problem sa zakonom zbog čega je već bio u zatvoru!

Whitney se donekle sredila 2007. godine, kada se razvela i preselila, sa ciljem da započne novi život sa svojom ćerkom. Dobila je puno starateljstvo nad detetom, i Bobby-a konačno izbacila iz svog života. U avgustu 2009. izbacila je novi album „I Look To You“, a prvi singlovi sa albuma – istoimeni „I Look To You“ i „Million Dollar Bill“ postali su instant hitovi, izbacivši album na prvo mesto liste Billboard 200. Whitney je posle sedam godina dala prvi intervju Opri Winfrey, u kome je priznala da ju je Bobby fizički i psihički maltretirao, da su mešali kokain i marihuanu, da je bila depresivna, da joj je glas pukao – ali najvažnije, da se oporavlja od svega! Posle izbacivanja albuma Whitney je počela sa nastupima širom sveta, međutim tolike godine samouništavanja su uzele danka, pa su fanovi izlazili sa koncerta, rekavši da Whitney više nije ono što je bila, i ljuti jer je proćerdala neverovatni talenat i svoj prelepi mecosopran, koji je sada škripao. Whitney se potom okrenula producentskom radu i glumi, snimivši rimejk filma „Sparkle“ gde glumi zajedno sa pevačicom Jordin Sparks, koju je proslavio American Idol.

Ipak, svi smo se ponadali da je Whitney bolje, i da će se vremenom, nekako, popraviti i svoj vokal, ali sve naše nade su pale kada je u februaru prošle godine diva pronađena mrtva u kadi, u Beverly Hilton Hotelu. Zvanična istraga (nećemo ulaziti u teorije zavere) je pokazala da se ona slučajno udavila u punoj kadi, jer je pre toga u sebe unela kokain i marihuanu ali i koktel lekova koji je uključivao Benedryl, Xanax i Flexeril. Svet je bio u šoku, a muzička scena je ostala bez jednog od najmoćnijih i najuticajnijih vokala ikad!

Danas, sa osećanjem velike tuge i pomalo ljutnje, njeni obožavaoci se sećaju Whitney, ali u njenim najsvetlijim momentima, kada je blistala i kada je sve prisutne ostavljala bez daha svojim vokalom! Tako ćemo i mi, a vi uživajte!

Ostavi
komentar

Povezano