Setite se

12.02.2015.

Whitney Houston: 10 činjenica koje možda niste znali Whitney Houston
foto: Official Facebook Page
Whitney Houston: 10 činjenica koje možda niste znali

Tri godine od smrti najvećeg vokala

Juče je bila trogodišnjica smrti kako je jedan od možda najboljih voklanih izvođača ikada tragično preminuo – u čast legendarne Whitney Houston dajemo vam par činjenica koje možda niste znali o divi...

Whitney je bila model

Do momenta kada je odlučila da će juriti pevačku karijeru, Whitney je htela da se bavi drugim poslom – modelingom. Ona je bila među pionirima kada su u pitanju crni modeli, a pored nekoliko foto editorijala, Whitney se pojavila i na naslovnici magazina Seventeen.

Nadimak joj je bio Nippy

Ovaj nadimak joj je dao otac još kada je bila beba, jer nije volela da se pokriva ćebetom.

Ceo poslovni tim je bila porodica

Svi ljudi koji su okruživali Whitney i činili njen tim koji se brinuo o njenim poslovnim obavezama i PR-u bili su pevačicini rođaci. Obezbeđenje, prateći vokali, menadžeri, kompozitori – svi su bili u krvnom srodstvu!

Whitney je odbila Michaela Jackona

Kralj POP-a je pevačici ponudio 1987. godine da snime duet „I Just Can't Stop Loving You“, ali diva izgleda nije bila zainteresovana.

Želela je da bude učiteljica

Whitney se pevanjem bavila iz hobija, pevajući prvenstveno u crkvenom horu, a od malena je maštala da postane učiteljica, jer je obožavala decu.

Omiljeno mesto joj je bilo dom

Kažu da je pevačica bila pravi kućni tip – nije volela izlaske, i najprijatnije se osećala u pidžami kod kuće.

Fatalni susret sa Bobbyem Brownom

Whitney je upoznala Bobbya na Soul Train Music Awards 1989. godine, a kažu da su se varnice pojavile već pri prvom susretu. U to vreme se zabavljala sa Eddiem Murphyem.

Glumila je u sapunici mreže CBS

Godine 1984. glumila je u jednoj sapunici, zajedno sa Jermainom Jacksonom, gde su njih dvoje otpevali dve duetske pesme.

Odbila je „Cosby Show“

Bilo joj je ponuđeno da glumi u kultnoj seriji „Cosby Show“, gde bi igrala ulogu Sandre Huxtable, ali ju je Whitney odbila jer je tada već odlučila da želi da se oproba u muzičkim vodama.

Sablasno predskazanje

U intervjuu koji je dala 2002. godine Diane Sawyer, Whitney je na pitanje gde vidi sebe za 10 godina odgovorila: „U penziji. Sedim, gledam kako mi kćerka raste, kako postaje sjajna pobožna žena, i kako imam unučiće“. Whitney je pronađena mrtva u hotelskoj sobi u Los Anđelesu 11. februara 2012. godine.

 

 

Ostavi
komentar

Povezano