Setite se

14.04.2014.

T'Pau T'Pau
foto: Youtube screenshot
T'Pau

Duboko iz naftalina...

Ništa nam nije slađe nego da izvučemo nekog naftalinskog izvođača čije ime i naziv numere ne znate, ali na prve tonove pesme izgovorite: „A-haaa, znam“! Ovoga puta smo izabrali sastav T'Pau iz Britanije, koji je u drugoj polovini osamdesetih postigao veliku popularnost, koja se par godina kasnije, tačnije početkom devedesetih ugasila brzo kako je i došla.

Bend je osnovan 1986. godine, a ime su uzeli iz po liku iz serijala Star Trek, iako je prva zamisao bila da se zovu Talking America. Prvi album pod nazivom „Brigde Of Spies“ je izašao 1987. godine, i to debi izdanje je ujedno njihovo i najuspešnije – na njemu su se našli najveći hitovi ovog sastava koji su postali planetarno popularni u to vreme: „China In Your Hand“, „Valentine“, „Heart and Soul“ i drugi.

Bend uglavnom nije menjao članove, ali je ipak postao najpoznatiji po pevačici Carol Decker, koja je zajedno sa gitaristom Ronnie Rogersom napisala većinu pesama. T'Pau je izbacio još tri studijska albuma – „Rage“ (1988), „The Promise“ (1991) i „Red“ (1998), ali nažalost nijedan nije ponovio uspeh debitantskog albuma.

Bend se rasformirao početkom devedestih, a Carol je nastavila da nastupa pod imenom T'Pau, pevajući uglavnom po manjim koncertima ili festivalima čija je tematika nostalgija za osamdesetima. Prošle godine, kako bi obeležili 25 godina od formiranja sastava, Carol i Ronnie su se udružili i održali turneju po Britaniji, koja je trajala skoro mesec dana.

Setimo se, i uživajmo u „China In Your Hand“

Ostavi
komentar

Povezano