Setite se

04.11.2013.

The Bangles The Bangles
foto: Detalj sa "The Best Of" omota albuma
The Bangles

Ponedeljak je, a taj dan je nekako uvek maničan, pa smo dobili inspiraciju da vas podsetimo na jedan bend koji je harao svetom srećnih osamdesetih!

The Bangles je formiran  1980. godine u Los Anđelesu, kada se pevačica Susanna Hoffs pridružila sestrama Vicki i Debbi Peterson. One su prvobitno uzele ime The Colours, i bend je bio deo Paisley Underground scene Los Anđelesa, koju su činili bendovi koji su mešali folk rock i jangle pop sa punk i garage zvukovima. Njima se pridružila Annette Zilinskas, i devojke su izbacile svoj prvi singl naziva „Getting Out Of Hand“. Annette je ubrzo napustila grupu a nju je zamenila Michael Steel, koja je pevala i svirala bas gitaru.

Devojke su 1982. godine izbacile mini EP „The Real World“, kojim su dobili vetar u leđa, a debitantski album je izašao dve godine kasnije i nosio naziv „All Over The Place“, koji je privukao još veća imena, poput Cyndi Lauper i Prince-a, koji im je napisao hit, zahvaljujući kome su postale planetarno poznate – „Manic Monday“!

Drugi album „Different Light“ je izašao 1986. i doneo još jedan svetski hit „Walk Like An Egyptian“, koji im je doneo i popularnost među hordama tinejdžerki, koje su imitirale svoje omiljene zvezde u svemu. Ipak, The Bangles je najveću slavu stekao numerom „Eternal Flame“, koja se nalazi na albumu „Everything“ iz 1988. godine! Susanna je bila glavni vokal u ovoj pesmi, a snimila ju je pevajući gola, čuvši da to radi Olivia Newton John tokom snimanja svake svoje pesme!

Da li je to pomoglo popularnosti pesme ne znamo, ali „Eternal Flame“ se čuo iz svakog ugla planete! Nažalost, nedugo posle ovog velikog uspeha, bend se raspao, kako bi svaka od njih razvijala solo karijere, ali bez mnogo uspeha. Ponovo su se okupile 1998. ali nikada nisu stekle popularnost koju su imale tokom osamdesetih. Poslednji album izdale su 2011. godine pod nazivom „Sweetheart of the Sun“.

Ostavi
komentar

Povezano