Setite se

04.12.2016.

Stromae se povlači Stromae
foto: Youtube screenshot
Stromae se povlači

Veliki gubitak za scenu

Njegovo ime je Paul Van Haver, iako smo ga u dva navrata upoznali pod imenom Stromae. Prvo 2009. godine kada je izbacio Alors on dance, a onda i 2013. sa Papaoutai.
 
Rođen je u 12. marta 1985. i polovinom je iz Ruande, polovinom iz Belgije gde je i odrastao. 
 
 
Čačnuo je u elektronsku muziku, ali i hip hop. Njegovi singlovi bili su toliko komercijalno uspešni da je u velikom broju zemalja dominirao pop listama. Njegov album √ (Racine Carrée) prodao se u više od dva miliona primeraka samo u Francuskoj. 
 
U intervjuu za ugledni magazin Les Inrocks rekao je da se više ne vidi na sceni, te da neće objavljivati muziku iako će nastaviti da stvara za druge izvođače. 
 
Ovaj izuzetno harizmatični momak bio je pravo osveženje na sceni. Domaća publika je mogla da se uveri u njegovu posebnost na prošlogodišnjem EXIT festivalu. Njegovo pristustvo je nemoguće ignorisati, a plesni koraci i scenski nastup su prepoznatljivi i jedinstveni. 
 
 
U pomenutom intervjuu se naslućuje da je sebi dao pretežak zadatak da revitalizuje frankofonu pesmu kao takvu, te da je taj neuspeh razlog za povlačenje. 
 
Nije poznato da li planira da nastavi da se bavi modom nakon tri uspešne kolekcije koje je izbacio pod anagramom Mosaert. Poslednja je objavljena u aprilu ove godine i prvi put je bila sačinjena od modela koje nije Stromae sam prethodno nosio, što je naslućivalo da želi da je popularizuje. 
 
Prošle godine je oženio Coralie Barbier, pa postoje pretpostavke i da mu više odgovara porodični, nego život na turneji. 
 
 
Hej, Stromae
Nedostajaćeš nam. 
Nećemo te zaboraviti!
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano