Setite se

22.04.2016.

Prinsovo novo odelo Purple tear
foto: Marko Vuleta-Đukanov
Prinsovo novo odelo

Vojkan Bećir #Kolumnapetkom

MjuzNews i Digster vam i ovog petka donose kolumnu Vojkana Bećira. 
Tema je, naravno, Prince i reakcije na njegovu smrt. 

Evo prvih nekoliko pasusa, a ostatak pročitajte na Digster.rs!

 

"Prvo da prebrinem jednu stvar - Prestanite da dramite kako umire muzika!

Morao sam time da otvorim. Zato što hoću da se odlepimo od pathosa. Pred vama je, ispostaviće se, hvalospev velikom čoveku koji je delao ne samo kroz muziku, već celim svojim likom. Odbijam da budem narikača na na sahrani seoskog šamana. 

Jeste ovo teška godina, ali teške su bile i pre toga. Šteta je što ćete za dvadeset godina, kada neko bude umro, znati da cenite ovo sada vreme.

Bowie i Prince su među najvećima ikada. Ali, vređa me pesimizam i sramota me je ako nisam uspeo da vam pokažem da nadolaze talenti u talsima. Vreme će pokazati da li su ovi što danas delaju vredni pominjanja. Vreme će pokazati - da se istorija ponavlja, a da je pišu pobednici.

Nesporno je da je ova godina loša. Ali, ako se ugledamo na ljude za koje govorimo da nisu sa ove planete, zašto još uvek merimo vreme?!

Snishodljivo je prema Madonni to što pričate. Tinu Turner zaboravljate. Iggy Pop je živ. Kada smo tačno počeli da merimo čiji je odlazak veći? Hoćemo opet suprotstaviti Princa i kralja popa, kao što smo im to radili za života. Kome ćemo pre zanemariti da su pipkali maloletnike? Jer, kao, verujemo da se Prince zaljubio u šesnestogodišnju trbušnu plesačicu, ali je čekao cele dve godine da bi je poljubio, oženio i oduzeo joj nevinost? Brišemo li grehe samo Jehovinim svedocima? Znate li da je išao od vrata do vrata?"

Ostavi
komentar

Povezano