Setite se

04.01.2014.

Preminuo Phil Everly iz sastava The Everly Brothers The Everly Brothers
foto: Detalj sa omota albuma
Preminuo Phil Everly iz sastava The Everly Brothers

Odlazak legende

Jedan od članova kultnog dvojca The Everly Brothers, Phil Everly preminuo je juče u Los Anđelesu posle duge i teške borbe sa bolešću pluća.

Iako The Everly Brothers nisu toliko poznati našoj publici, pogotovu mlađim generacijama, radi se o bendu koji je ušao u anale popularne kulture, jer su svojom muzikom koja je bila mešavina country-a i rock’n’roll-a uzvršili uticaj na mnoge potonje muzičare koji su stekli svetsku slavu – Elvis Presley, The Beatles, Simon & Gurfunkel, The Beach Boys i mnogi drugi!

Doni Phillip Everly su svoju muzičku karijeru počeli pedesetih godina prošlog veka, da bi vremenom postali prepoznatljivi po harmonskom pevanju i mešanju country i rock’n’roll melodija. Posle ogromnog uspeha koji su doživeli kao duo, braća su se razišla da bi nastavili svoje solo karijere ali su ostali najzapamćeniji kao duo fantastico, koji su svojim radom izvršili ogroman uticaj na muziku današnjice, zbog čega su 1986. godine ušli u Rock and Roll Hall Of Fame!

Kao što ste mogli da pročitate na našem sajtu, nedavno su Norah Jones i Billie Ray Armstrong iz sastava Green Day snimili njihov rimejk albuma „Songs Our Daddy Taught Us“, klasika iz 1958. godine.

Ostavi
komentar