Setite se

30.01.2017.

Phil Collins, jedan od najvećih
Phil Collins, jedan od najvećih

Srećan mu rođendan!

Phil Collins rođen je 30. januara 1951. godine. Dakle, na njegov rođendan, želeli smo da vas podsetimo koliko je značajan ovaj muzičar koji je započeo svoju karijeru u bendu Genesis.
 
Radio je sa bendom i solo, kao i sa drugim izvođačima, a kada se sve sabere, ispostavlja se da je imao najviše Top40 hitova tokom osamdesetih. Više i od Michaela Jacksona. Kad već pominjemo i njega, MJ, Paul McCartney i Phil Collins jedina su trojica koji su prodali više od 100 miliona ploča, bilo da je solo ili sa matičnim bendom. 
 
Ovaj odlikovani englez je pevač, kompozitor, instrumentalista, ali i glumac. Neki od najvećih njegovih hitova su I Can't Dance, In the Air Tonight, Against All Odds (Take a Look at Me Now), One More Night, Sussudio, Tonight Tonight Tonight i Another Day in Paradise.
 
 
Collinsov prvi dodir sa muzikom bili su bubnjevi. Svirao ih je sve dok Peter Gabriel nije napustio Genesis kada je morao da stane pred mikrofon i zapeva. Ipak, karakteristični reverb pri aramžmanu bubnjeva ostao je njegov zaštitni znak, ali i soundtrack svih koji su stvarali uspomene od druge polovine sedamdesetih, pa naredne dve decenije. 
 
 
Pre nekoliko godina se odlučio da ode u penziju, ali mu je brzo dosadila. Povremeno nastupa i sprda se na to što često troluju da je preminuo. O novoj muzici nema konkretne priče, ali je gotovo izvesna.  
 
Interesatno je da je na turneji za bubnjevima vrlo impresivni mladić koji dokazuje onu staru da "iver ne pada daleko od klade" jer je reč o Philovom sinu. 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano