Setite se

21.07.2017.

Pevač benda Linkin Park sebi oduzeo život
foto: Youtube screenshot
Pevač benda Linkin Park sebi oduzeo život

Chester Bennington (1976-2017)

Svet je i dalje u šoku. Jedna od najvažnijih figura moderne muzike, Chester Bennington, oduzeo je sebi život u svom domu. Imao je četrdesetjednu godinu. Osim da se obesio, još uvek se ne zna ništa drugo. 
 
Njegove pesme sada imaju novu težinu. In The End i Numb najviše se šeruju, ali tu su i druge sa proslavljenih albuma kao što su Hybrid Theory, Minutes To Midnight ili One More Light, albuma objavljenog pre samo dva meseca. Bilo je to sedmo studijsko izdanje za bend koji je žanr za sebe. Kombinovali su nu metal i rap, a podjednako imali fanove među čvrstim momcima i emo klincima. 
 
Chester Bennington bio je heroj mnogima i sasvim očekivano, njegovu smrt mnogi teško podnose. Utehu nalaze u pesmama koje je ostavio za sobom.
 
Spot za Talking To Myself izašao je samo nekoliko sati pre nego što je oduzeo sebi život, a možete ga pogledati na linku dole. 
 
 
Chesterov kolega iz benda, Mike Shinoda nedavno je pričao o tome koliko je pevač bio pogođen smrću svog idola, pevača Soundgardena, velikog Chrisa Cornella. Interesatno je da je Cornell sebi nedavno oduzeo život vešanjem, a Bennington to takođe uradio upravo na njegov rođendan. Za sada, ovo je samo jedna od mnogo teorija kojom fanovi pokušavaju da objasne sebi veliki gubitak. 
 
 
Chester nikada nije krio da se celog života borio sa depresijom, kao i to da je već pomišljao da sebi oduzme život. Poznato je da je imao velikih problema sa drogama i alkoholom. 
 
Iza sebe je ostavio suprugu sa kojom je bio dvanaest godina. Iz dva braka ukupno je imao šestoro dece. 
Ostavi
komentar

Povezano