Setite se

19.12.2012.

New Kids On The Block New Kids On The Block
foto: Youtube screenshot
New Kids On The Block

Opsesija svake tinedžerke i noćna mora svakog roditelja osamdesetih i devedesetih godina

Svedoci smo da se očigledno vraća trend boy bendova što potvrđuje sumanuta popularnost benda One Direction , a pre svega nekoliko godina je delovalo da je taj koncept definitivno prevaziđen i da ga najverovatnije više nećemo viđati, bar ne u kontekstu masovnog tinejdž ludila.

Beatlese svi znamo, oni su kategorija za sebe a njihova muzika će se verovatno slušati i za sto godina, ali neke mega zvezde sa kraja osamdesetih smo, može se reći, totalno zaboravili. Da li se sećate Jordana, Johnatana, Joeya, Donniea i Dannya iz New Kids On The Block? Da biste ih se sećali morate imati minimum dvadesetpet godina jer se ovaj bend pojavio 1984. i nestao sa scene tačno deceniju kasnije - 1994. godine. Okupio ih je i lansirao čuveni producent Maurice Starr. Njihove pesme bile su u fazonu pitkog teen popa sa malo hip - hopa i R&B-a. Izbacili su ukupno sedam albuma od čega šest tokom vrhunca slave dok je sedmi i poslednji The Block iz 2011. bio pokušaj comebacka, na žalost prilično neuspešan. I još jednom su dečaci imali želju da se vrate na scenu, i to nedavno, 2011. kada su osnovali supergrupu zajedno sa Backstreet Bouys. Čak su izbacili i album pod imenom NKOTBSB ali je veći uspeh još jednom izostao. 

Za one koji se ne sećaju, New Kids On The Block su, slobodno možemo reći, bili fenomen ravan Justinu Bieberu. Stotine hiljada tinejdžerki širom sveta je ludelo za njima a međusobno su se delile po tome koji im se New Kid dopada. Stidljive mamine ćerke su se uglavnom zaljubljivale u Joeya a buntovnice bez greške u Donniea Wahlberga. Prodali su preko 80 miliona ploča i osvojili čak dve Američke Muzičke Nagrade 1990. godine. Obeležili su jednu deceniju a da je njihov doprinos istoriji moderne muzike popriličan iako možemo diskutovati o kvalitetu muzike, dokazuje i to da će zajedno sa Backstreet Boys 2013. godine dobiti zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih.

A evo kako izgledaju danas.

Ostavi
komentar

Povezano