Setite se

20.02.2013.

Led Zeppelin - novo okupljanje?? Robert Plant
foto: Youtube screenshot
Led Zeppelin - novo okupljanje??

Da li ste znali da su Led Zeppelin osnovala četiri slavna momka Page, Plant, Paul Jones i Bonham, još davne 1968. godine i da se bend prvo zvao The New Yardbirds? Uskoro su (o dobre li odluke) promenili ime u Led Zeppelin, potpisali su za Atlantic Records i istorija je počela. 

Tokom karijere koja je trajala do 1982. godine izbacili su 9 albuma od kojih je svaki dospeo na top 10 US Billboard liste a šest ih se popelo na prestižno prvo mesto. Bili su i ostali jedan od bendova sa najvećim brojem prodatih albuma svih vremena i smatraju se jednim od najznačajnijih sastava u istoriji moderne muzike.

Vrtoglavi uspeh zaustavljen je naglo, tragičnom smrću bubnjara Johna Bonhama koja se dogodila 1980. godine. Iako su kružili tračevi da će ga zameniti neki od najboljih bubnjara tog vremena, bend je demantovao ove glasine izdavši saopštenje za javnost da jednostavno, nakon smrti dragog prijatelja i kolege, ne mogu da nastave dalje. 

Preostali članovi benda nastavili su da se bave muzikom kroz svoje solo karijere a sastali su se još jednom punih 27 godina nakon raspada benda, 2007. godine za potrebe koncerta u O2 Areni u Londonu. Tom prilikom za bubnjevima je bio Bonhamov sin...

Od tada, u štampi se često pojavljuju razne "vesti" i nagađanja oko toga da li će se bend ponovo okupiti ali su članovi benda, a posebno Plant i Page, uvek ove navode demantovali, pa čak su davali i neodmereno grube komentare novinarima koji bi ih pitali o ovome. Plant je međutim, juče, izašao sa neobičnom izjavom da on nije kočničar ponovnom okupljanju benda kao i da nema specijalnih planova za 2014. godinu i uputio je savet novinarima da se za dalje informacije obrate preostaloj dvojici na kojima je navodno odluka, budući da je on saglasan sa tim da se ponovo sastanu. Da li će se nakon ove njegove izjave nešto i dogoditi, ostaje da vidimo, a da godine nisu odnele čar i magiju ovog benda pokazao je neverovatan koncert iz 2007. godine.

Radujemo se raspletu koji će, nadamo se, dovesti do toga da se ova tri velikana ponovo nađu zajedno na bini.

Ostavi
komentar