Setite se

27.11.2013.

KC and The Sunshine Band KC and The Sunshine Band
foto: Detalj sa omota albuma
KC and The Sunshine Band

Ovaj mnogočlani bend je formiran davne 1973. godine u Majamiju, a ime je dobio po prezimenu glavnog vokala Harry-a Casey-a, a Sunshine potiče od sinonima za državu Floridu – The Sunshine State!

Harry je radio kao prodavac ploča, i na početku bend je pored njega još i Richard Finch. Kao pravac su odabrali funk, R’n’B i disco i svoj prvi singl su izbacili u septembru ’73. pod nazivom „Blow Your Whistle“, ostvarivši dobru poziciju na listama. Prvi album „KC and the Sunshine Band“ je izašao 1975. i tada je počela njihova internacionalna slava!

„That’s the Way (I Like It)“, „(Shake, Shake, Shake) Shake Your Booty“, „I’m Your Boogie Man“, „Get Down Tonight“, „Give It Up“, „Please Don’t Go“ i druge su se zavrtele na radio stanicama širom planete, a sastav je pokupio brojne nagrade! Međutim, kako je disco era zamirala, sa dolaskom novotalasnog zvuka, tako je zamirala i popularnost Sunshine benda i do 1985. godine, kada se Casey penzionisao i bend otišao u ilegalu, imali su samo poneki hit.

Početkom devedesetih, kada je disco zvuk opet postao popularan, Casey se vratio iz penzije i okupio bend sa uglavnom novim članovima (neki od starih su i preminuli). Bend je krenuo sa nastupima i 1993. su izbacili album „Oh Yeah!“, ali staru slavu koju su imali krajem sedamdesetih godina nikada nisu povratili.

U julu ove godine sastav je dobio Golden Palm Star na Palm Springs Walk Of Stars, a za ovu priliku poznata američka kompanija slatkiša „See’s Candies“ je izbacila seriju žvakaćih guma pod nazivom „Boogie Chews“, u čast ovim fantastičnim predstavnicima boggie ere! 

Ostavi
komentar