Setite se

19.11.2016.

Juče je preminula Sharon Jones u šezdesetoj godini Sharon
foto: Youtube screenshot
Juče je preminula Sharon Jones u šezdesetoj godini

Pamtimo je po radu sa bendom The Dap Kings

"Duboko smo potrešeni, ali moramo da vas obavestimo da je Sharon Jones preminula nakon herojske borbe sa rakom pankreasa. U poslednjim trenucima bila je okružena voljenim ljudima, što uključuje i članove benda Dap-Kings."
 
Svi koji su poželeli da pošalju cveće, zamoljeni su da uplate novac fondaciji Lustgraten, kao i fondaciji porodice Jamesa Browna i organizaciji Little Kids Rock. 
 
Sa rakom se Sharon Jones borila od 2013. godine. To je odložilo objavu albuma Give the People What They Want, koji je ipak izašao 2014te. Da su stvari poslednjih nedelja ozbiljne, shvatili smo kada je otkazala nastup u Beloj kući. 
 
Rođena je u mestu North Augusta kao najmlađa od šestoro braće i sestara. Dok je bila dete, preselili su se u Njujork. Živela je muziku, iako je prvi album izbacila sa 40 godina. Njeni počeci se vezuju za talent show-ove i gospel horove, premda je tokom sedamdesetih bila i u lokalnim funk bendovima. Dugo je radila različite poslove od kojih su neki zahtevali i nošenje pištolja, sve do 1996. godine kada počinje da radi kao prateći vokal Leea Fieldsa. 
 
2002. je izašao njen album podržan od strane benda Dap-Kings sa kojim je radila do kraja života za kojeg je izdala još pet alubma. Poslednji je izašao pred prošle praznike It's a Holiday Soul Party
 
Njen komercijalno najprepoznatljiviji hit ostaje 100 Days, 100 Nights iz 2007. godine.
 
 
Ostavi
komentar