Setite se

17.10.2016.

Jubilej albuma Songs in the Key of Life Wonder
foto: Youtube screenshot
Jubilej albuma Songs in the Key of Life

Famozni album objavljen je 1976. godine

Stevie Wonder izbacio je ambiciozni, možda u to vreme i pretenciozni dupli album Songs in the Key of Life na samom kraju septembra 1976. godine. 

Pored evidentnog komercijalnog uspeha, o njegovoj veličini stalno govore kritičari. Rolling Stone rekao je da je to jedan od najvažnijih albuma svih vremena, a drugi komiteti su se udruživali i slagali da je reč o nacionalnom blagu, te se američka javnost prema njemu tako i odnosi. 

Imao je četiri strane sa ukupno sedamnest pesama, kao i bonus od još pet. Spisak saradnika broji oko 120 pisaca, producenata, instrumentalista i vokalista. Postavio je svojevrsne rekorde po dužini vremena koje je proveo na prvom mestu najrelevantnije - Billboard album liste. 

Stevie Wonder već je bio dominantna figura RnB scene, ali se ustoličio ovih izdanjem i pokazao da je reč o nekome ko čak je spreman da ostane u žanru, ali ga i ruši iznutra. 

Sa ovog albuma najviše se pamti Isn't She Lovely, a pored te pesme za slušanje danas vam preporučujemo i ostatak ovog albuma koji je i Wonderovo zaveštanje, ali i direktan uzrok što sve danas slušamo u obliku u kojem se pravi. 

Ostavi
komentar

Povezano