Setite se

18.05.2017.

Još jedan velikan nas je napustio: Chris Cornell 1964 - 2017 Chris Cornell
foto: Youtube screenshot
Još jedan velikan nas je napustio: Chris Cornell 1964 - 2017

Pevač bendova Soundgarden i Audioslave

Veliki muzičar specifičnog vokala, Chris Cornell, preminuo je iznenada u svojoj 52 godini. Za sada se ne znaju detalji o njegovoj smrti, a porodica je zamolila za privatnost. 
 
Chris Cornell oformio je bend Soundgarden 1984. godine. Bend su činili i basista Hiro Tamamoto i gitarista Kim Thayil. Tokom karijere su objavili šest albuma, od čega je četvrti bio taj koji ih je ustanovio kao titane grundž pokreta. Devedesetih su se rastali, pa ponovo spojili pre sedam godina. Cornell je premio u Detroitu, nakon nastupa sa bendom. 
 
 
Supergrupa Audioslave oformljena je 2001. godine sa Tomom Morellom kao glavnim gitaristom, Timom Commerfordom za bubnjevima i bubnjarem Bradom Wilkom. Najsjajniji momemat karijere ove grupe proslavljenih muzičara bio je nastup pred sedamdeset hiljada ljudi na Kubi. Bili su tek drugi američki bend kojem je dozovoljeno da tamo nastupi. Napravili su tri albuma pre raspada dvehiljadesedme. 
 
 
Chris Cornell bio je izuzetno hrabar muzičar. Iako heroj grundž pokreta, nikada nije mirovao, te je dvehiljadeosme izbacio i kolaborativni album sa čuvenim hip hop producentom i suočio se sa osudom fanova, ali i stekao neke nove. Timbaland i on dali su nam Scream, a kao noseći singl sa tog albuma bila je pesma Part of Me.
 
 
Dok je još bio u Soundgardenu, Cornell je snimio album sa članovima benda koji će kasnije formirati Pearl Jam. Snimili su eponimni album kao Temple of the Dog.
Pored albuma sa pomenutim bendovima, svoj glas od četiri oktave stavio je na četiri solo albuma, jednu pesmu za James Bond film i još mnogo saradnji. Poslednji solo album izdao je 2015. godine.
 
 
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano