Setite se

05.12.2012.

John Lennon John Lennon
foto: Youtube screenshot
John Lennon

Genije i večiti borac za mir

John Lennon je rođen u Liverpulu 9. oktobra 1940. godine. Bio je svestran muzičar - pevač i pisac pesama, svirao je klavijature, harmoniku i retko bas gitaru, osnivač čuvenih Beatlesa i strastveni borac za mir i ljudska prava.

Zajedno sa Paulom McCartneyom osnovao je The Beatles, jedan od najslavnijih, najznačajnijih i komercijalno najuspešnijih bendova svih vremena. Malo je poznato da je pre Beatlesa John imao bend koji se zvao The Quarrymen, a koji je 1960. godine prerastao u čuveni The Beatles bend. 1969. godine oženio se umetnicom Yoko Ono i promenio ime u John Ono Lennon. Zajedno su izdali legendarne albume John Lennon/Plastic Ono Band i Imagine i izbacili čuvene hitove Give Peace a Chance i Imagine.

Njegovo otvoreno kritikovanje Vijetnamskog rata razbesnelo je administraciju predsednika Nixona a njegove pesme postale su opšteprihvaćene kao himne anti-ratnog pokreta.

8.decembra 1980. godine oko 23h ubijen je ispred zgrade u kojoj je živeo sa Yoko Ono, u News Yorku. Bizarno, nešto ranije te večeri Lennon je potpisao primerak albuma Double Fantasy svom ubici Marku Davidu Chapmanu. Chapman je osuđen na doživotnu robiju, do danas je u zatvoru i već 7 puta mu je odbijen zahtev za pomilovanje. Johna Lennona je ubio iz želje da postane poznat?!?

Pre dve nedelje na sajtu YouTube, pojavio se trailer za dokumentarni film Genious koji se bavi životom i tragičnom smrću Johna Lennona, ali iz užasno bizarnog ugla. Naime, koliko vidimo iz trailera teza za film je bila "da li biste ubili Johna Lennona za 10 miliona dolara". Šokantno - mnogi učesnici odgovorili su pozitivno bez razmišljanja a neki su čak licitirali i znatno nižom cifrom. Producent filmske kompanije koja potpisuje film, R.M. Comfort, objašnjava da će ovaj film mnogim ljudima otvoriti oči jer ukazuje na to šta su sve ljudi spremni da učine za novac.

Potpuno neverovatno, jezivo i zastrašujuće. Pogledajte i sami....

Ostavi
komentar

Povezano