Setite se

30.04.2013.

Jason Donovan Jason Donovan i Kylie Minogue
foto: YouTube screenshot
Jason Donovan

Plavušan sa kraja 80-tih

Jason Donovan rođen je 1. juna 1968. godine u Malvernu u Australiji i proslavio se ulogom u sapunici Susedi (Neighbours). Tokom rada na seriji upoznnao se sa Kylie Minogue koja je takođe igrala u ovoj sapunici i 1988. snimaju "Nothing Can Divide Us". Ovaj singl se penje na 5 mesto UK liste, a doživljava veliki uspeh i u nekoliko drugih zemalja. Sledi duet "Especially for You" u decembru 1988., koji je nakon dve provedene nedelje na drugom mestu UK liste, januara sledeće godine izbio na prvo mesto. SIngl je ujedno postao četvrti najprodavaniji u UK za '88 godinu.

Uspeh na muzičkom polju Jason je preneo i na odnos sa Kylie pa su njih dvoje u ovom periodu uživali u vezi. Solo karijera plavušana se nastavlja sa "Too Many Broken Hearts" i debi albumom “Ten Good Reasons”. Narednih godina beleži uspehe na listi singolova, ali 1991. se suočava sa brojnim medijskim pričama u kojima se postavlja pitanje koliko on zaista zna dobro da peva, a doživljava i privatni krah pošto ga Kylie ostavalja zbog veze sa pevačem INXS-a, Michaelom Hutchenceom. Da bi se sklonio od svih neprijatnosti, Donovan prihvata glavnu ulogu u pozorišnom mjuziklu.

Narednih godina su ga tabloidi povlačili po stranicama sugerišući da je homoseksualac za šta je Donovan na kraju dobio sudsku odštetu, koja mu je dodatno oštetila karijeru pošto ga je javnost optužila da je homofobičan i da je iz tog razloga tužio magazin.

Pred kraj 90-tih imao je problema sa drogom – čak je tokom rođedanske žurke Kate Moss doživeo napad zbog koga je prebačen u bolnicu.

2000. postaje otac, a kasnije učestvuje u reality programima, reklamama i većem broju scenskih mjuzikla različitih produkcija.

Plavušan sa kraja 80-tih definitivno nije više mega zvezda, ali mu se karijera nije u potpunosti ugasila. Naprotiv :-).

Ostavi
komentar

Povezano