Setite se

06.08.2014.

En Vogue i jedan od najvećih hitova ikada "Don't Let Go" En Vogue
foto: Detalj sa omota albuma
En Vogue i jedan od najvećih hitova ikada "Don't Let Go"

Nema sumnje da je 90ih muzika bila odlična, nije bilo auto-tunea i  možda tek po koji izvođač poput Ciare je mogao da se provuče. Vladala je era izvođača sa odličnim glasovnim mogućnostima koji su to svaki put dokazivali na koncertima. Da, tu mislimo na Mariah Carey (danas se trudi, ali...), Tony Braxton, divnu Whitney Houston. Međutim, te 1997. godine na sebe su skrenule pažnju i okupljene dive u RnB grupi En Vogue.

Današnji ženski bendovi ih pominju kao jednu od inspiracija i grupa na koju se ugledaju, uprkos stalnom menjanju njenih članova. (Vrlo je moguće je da su članice benda Destinys child ugledale i po pitanju promene strukture benda.)

Da se vratimo ipak pesmi. Ono što je pažnju publike skrenulo sa balada u solo izvedbama na dramatičnu baladu ,,Dont let go (Love)'' jesu izuzetno snažni vokali i njihova različitost koji međusobno jedni drugim imponuju. Refren je predvodila tadašnja glavna pevačica grupe, Dawn Robinson, i to je bila njena poslednja izvedba, pošto se ona nadala solo karijeri. Od tada počinju promene članova benda koje će ih pratiti u budućnosti.

,,Dont let go“je najveći internacionalni hit ove ženske rnb grupe, koji je bio deo liste Top 10 u mnogim zemljama. Ona je takođe i njihov poslednji top 10 i br.1 R&B hit. Kada ju je izvela pop grupa Little Mix na takmičenju X Factor 2011. godine, pesma se ponovo pojavila na britanskim listama.

O uspehu ove snažne balade svedoče i izvedbe različitih izvođača poput britanske pop grupe Sugarbabes, američkog rock benda Deepfield, dok je uzorak pesme koristio i britanski reper Professor Green.

Pesma se pojavila ne samo na trećem albumu grupe, ''EV3'', već i na soundtrack albumu za film ''Set it off''. Iz tog razloga postoje i 2 verzije spota, gde je jedan sa tipičnim insertima iz filma. I da nije bilo filma da na svoj način pogura pesmu, verujemo da bi ona našla put do slušalaca.

Možda te 1997. godine ,,Dont let go (Love)“ nije osvojila Grammy nagradu, ali je zato proglašena platinastom zbog prodaje od preko milion primeraka, a 2011. godine se našla na listi Top 150 pesama poslednjih 15 godina. Malo li je!

Poslušajte pesmu i podsetite se zbog čega je i danas jedna od najizvođenijih na muzičkim takmičenjima, ali i turnejama.

Ostavi
komentar

Povezano