Setite se

28.12.2013.

"Dnevnik jedne ljubavi": Remasterizovan LP u prodaji Josipa Lisac
foto: Detalj sa omota albuma "Dnevnik jedne ljubavi"
"Dnevnik jedne ljubavi": Remasterizovan LP u prodaji

Povodom obeležavanja 40 godina od izlaska ovog albuma

Jedno od najznačajnijih izdanja sa Ex Yu prostora ikada, legendarni albim Josipe Lisac, „Dnevnik jedne ljubavi“, nakon 40 godina od objavljivanja dobio je svoje remasterizovano LP izdanje.
 
Podsećamo, "Dnevnik jedne ljubavi“ je objavljen 1973. godine, a Karlo Metikoš je na ovom izdanju pokazao svoju kompozitorsku viziju koristeći se raskošnim Josipinim talentom. Bio je to prvi ženski rok i konceptualni album koji se danas svrstava u antologijska dela ex-yu muzičke baštine. Na nedavno održanim koncertima  u Lisinskom, Josipa je na duhovit način ispričala da joj se u početku nije svideo naslov ali, obzirom da je imala samo 22 godine takva reakcija je bila očekivana. Priznala je da su neke pesme s tog albuma dolazile i odlazile s njenog repertoara, ali "O jednoj mladosti" je pesma koju peva punih 40 godina.
 
Croatia Records, izdavačka kuća u kojoj je Josipa objavila svoj prvi album, ali i sve ostale, dodelila joj je posebno priznanje za njen izuzetan doprinos muzici. Ove godine "Dnevnik jedne ljubavi" obnovljen je ponovo na vinilu čime je oduševila generacije koje ga već imaju u svojim kućnim fonotekama, a neke nove  imaju priliku da ga tek otkriju. Posebnost ovog izdanja krasi potpuno bela ploča koja je u savršenom kontrastu s prepoznatljivim crnim omotom "Dnevnika jedne ljubavi".
 
LP „Dnevnik jedne ljubavi“ možete naći u Jugotonu (Nušićeva 27), po ceni od 1590dinara.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano