Setite se

02.06.2020.

CRNI UTORAK: Šou je morao da stane
CRNI UTORAK: Šou je morao da stane

Reakcija muzičke industrije na dešavanja u Americi

Pitanje rasizma u Americi više ne može da se izbegne. Nakon tragičnog događaja koje je rezultiralo smrću čoveka po imenu George Floyd, mnogo ljudi je na ulicama i zahteva obećanu pravdu i ravnopravni odnos. 
 
Očekivano, brojne velike zvezde dale su svoj glas pokretu #blacklivesmatter ali je on dobio sasvim novu dimenziju nakon inicijative dvoje zaposlenih u Atlantic Records. Oni su svoje platforme iskoristili da započnu #theshowmustbepaused
 
Aludirajući na čuvenu krilaticu da šou mora da ide uprkos tome šta se dešava, zatražili su solidarnost i podsetili da je najveći deo muzičke kulture zasnovan upravo na crnoj tradiciji. 
 
Tri najveće diskografske kuće objavile su na društvenim mrežama da će se pridružiti i na 24h simbolično prilagoditi svoj program. Zaposleni neće imati obavezu da se pojave na poslu kako bi, ukoliko žele, prisustvovali mirnim protestima. 
 
Sony, Universal i Warner danas su suspendovali svoje aktivnosti, a 2. jun 2020. godine će ostati upamćen kao Blackout Tuesday.
 
Akciji su se pridružili i striming giganti, a izvesno je da će tokom dana i ostali. Među njima najdirektniju poruku poslao je Apple Music koji je potpuno posvetio svoje naslovne stranice porukom solidarnosti.
Ostavi
komentar