Setite se

29.12.2016.

Carrie Fisher u pesmama Paula Simona
foto: Youtube screenshot
Carrie Fisher u pesmama Paula Simona

I sećanje na Debbie Reynolds

Nedavno preminula glumica Carrie Fisher i legendarni muzičar Paul Simon su se upoznali 1977. godine, tokom snimanja filma Star Wars. Njihov brak sklopljen je 1983. godine a jedva trajao je potrajao godinu iako su zapravo bili zajedno i desetak godina nakon razvoda, sve do polovine devedesetih. 
 
Zna se da je Fisher inspiracija za naslovnu pesmu albuma Hearts and Bones, ali se naslućuje i da je direktno obraćana pesmom She Moves On sa Rhytm of Saints.  
 
 
Simon je radio i muziku za adaptaciju njene knjige Postcards from the Edge 1990. godine. 
 
Carrie Fisher je i u spotu za pesmu Renee and Georgette Magrite With Their Dog After the War. 
 
 
Nekom prilikom, Carrie Fisher je izjavila da je razlog za njihov razlaz bilo to što su previše slični: "Umesto da budemo cvet i baštovan, bili smo kao dva cveta. Dva divlja cveta."
 
 
A poslednji pozdrav svojoj velikoj ljubavi, Simon je napravio na Tviteru. 
 
Carrie Fisher se nikada više nije udavala, ali je dugo bila u vezi sa agentom Bryanom Lourdom sa kojim ima ćerku Billie koja je na početku svoje glumačke karijere. 
 
Poznato je da se Carrie družila i sa drugim muzičarima. Osim što je tokom 1980te snimala The Empire Strikes Back, veći deo vremena je provodila partijajući sa The Rolling Stones. Dve godine pre toga je i zapevala sa četvrtinom Beatlesa u TV programu Ringo
 
Dosta je interesantno da je tokom početka milenijuma Fisher postala bliska sa tada još nepoznatim Jamesom Bluntom koji je proveo dosta vremena u njenoj kući, toliko da su počeke insinuacije da su u romantičnom odnosu. Carrie je tvrdila da mu je više bila terapeut, te da mu je pomogla da prevaziđe ratne traume jer je malo pre toga boravio kao vojni kapetan na Kosovu. Da nije bilo Carrie Fisher, ne bi možda bilo ni pesama You're Beautiful i Goodbye My Lover.
 
Poznato je da je Carrie Fisher volela muziku od malih nogu, jer je istoj bila stalno izložena zbog svoje majke Debbie Reynolds. Ova velika zvezda klasičnog Holivuda, bila je poznata po svojim ulogama u raznim mjuziklima. Među najvrednijim njenim izvezdama, evo jedne... u znak sećanja na Reynoldsovu, pošto je preminula od srčanog udara, samo dan nakon smrti svoje ćerke. 
 
Ostavi
komentar

Povezano