Setite se

22.10.2013.

Bob Dylan: Zaboravljena remek-dela u prodaji Bob Dylan
foto: Youtube screenshot
Bob Dylan: Zaboravljena remek-dela u prodaji

Kad kritičari ne prepoznaju remek-delo

Prošle, 2012. godine, pronađene su trake sa snimcima za koje se ispostvailo da su zaboravljeni snimci legendarnog Boba Dylana!

Upravo ovi snimci poslužili su kao inspiracija za „The Bootleg series vol. 10 – Another Self Portrait“.

Ovo izdanje sadrži neverovatnih 35 retkih, do sada neobjavljenih pesama za koje se smatra da su sve nastale '70 godina! Takođe, smatra se da je ovaj materijal svojevrsni odgovor Boba Dylana na recenzije kritičara iz tog perioda.

Naime uvodna rečenica recenzije originalnog albuma „Self Portrait“ iz 1970. godine u čuvenom Rolling Stone magazinu, glasila je: „What is this shit?“. Autor recenzije je bio Greil Marcus koji verovatno nije ni sanjao da će ovaj uvredljivi uvod postati na neki način zaštitni znak ovog, danas kultnog izdanja.

Ni Robert Christgau, recenzent iz The Village Voice nije bio nežniji prema Dylanu i ocenio je album sa tri plus. Uprkos užasnim kritikama, album je dostigao četvrto mesto US Bilboard 200 i #1 mesto UK album charts!

Novo izdanje uključuje neobjavljene snimke iz studija, kao i „žive“ snimke nastale za vreme snimanja albuma „Self Portrait“ i albuma „New Morning“: primera radi, ranije nedostupnu verziju "Only A Hobo"  i demo verziju "When I Paint My Masterpiece", u kojoj Dylan obećava: "Someday, everything's gonna be smooth like a rhapsody, when I paint that masterpiece."

Deluxe izdanje uključuje i kompletan, nikada objavljeni, live snimak s legendarnog koncerta „Isle of Wight“ iz 1969. godine.

Slika koja se nalazi na coveru, rad je Boba Dylana - baš kao i ona na albumu „Self Portrait“.

„Another Self Portrait“ nudi obožavaocima mogućnost da ponovo ocene snimke koje su obeležile Dylanovu umetničku transformaciju na prelazu iz šezdesetih u rane sedamdesete.

Ostavi
komentar

Povezano