Setite se

15.11.2012.

Barry White - od lopova do kralja Barry White
foto: Youtube screenshot
Barry White - od lopova do kralja

Večiti kralj romantike

Teško da postoji osoba koja ne prepoznaje duboki bas vokal Barry Whitea. Kralj romantike i sexy muzike, Barry je rođen 12. septembra 1944. kao Barry Eugene Carter.

Sa 17. godina osuđen je na zatvorsku kaznu zbog krađe kadilaka vrednog 30.000 dolara. Po izlasku na slobodu, rešio je da prestane da se bavi kriminalom, i 1960. objavljuje numeru Too Far to Turn Around sa bendom The Upfronts. Polovinom te decenije počinje na raziličite načine da se upušta u solo karijeru - radi kao producent, kompozitor, pisac pesama, pevač, i sve to sa umerenim uspehom.

Od sedamdesetih, kroz osamdesete i devedesete beleži sve više uspeha, a tek na kraju karijere osvaja (samo) dve Grammy nagrade - za najbolje muško R&B vokalno izvođenje i najbolje tradicionalno R&B vokalno izvođenje, i sve to za singl Staying Power objavljen 1999.

Veliki talas popularnosti dobio je nakon pojavljivanja u seriji Ally McBeal u kojoj su se često provlačili njegovi hitovi koji se danas nalaze na različitim best of kompilacijama.

Preminuo je 4. jula 2003. u Los Angelesu i za sobom ostavio gomilu hitova. Mi vas podsećamo na ovaj:

 

Ostavi
komentar
  • 17.02.2013, 03:26h vedran - Ovaj covek je bog. Kladim se da je ucestvovao indirektno u neverovatnom broju sexsualnih cinova :)