Setite se

25.07.2014.

At Last... Etta James
foto: Detalj sa omota za singl "At Last"
At Last...

Jedna od "onih" pesama

Mnogi su za pesmu ,,At last” čuli tek kada je Beyonce Knowles bila pohvaljena za njenu izuzetnu izvedbu na inaguraciji predsednika Obame ili ukoliko su je gledali u filmu “Cadillac Records”. Prednost toga je što današnja publika ima priliku da se podseti ovog neprevaziđenog klasika, ali sve zasluge ipak pripadaju blues divi Etti James.

Sama pesma je nastala 1941. godine i imala više verzija, da bi je 20 godina kasnije Etta James otpevala u svom stilu. Te 1961. godine je izdala istoimeni album, a pesmom nastavila uspeh prethodnih singlova.

Danas, ,,At last” je pesma bez koje ne prolazi nijedan prvi ples mladenaca na venčanjima!  Nedavno je servis za online slušanje muzike, Spotify, objavio listu pesama za prvi ples gde je pesma ,,At last”, uprkos pesmama današnjih izvođača poput John Legenda (Naravno, ,,All of me”!), Michael Bublea i Adele uspela da zavlada listom! Zbog toga i ne čudi da su svoju verziju napravili čuvene Cyndi Lauper (takođe nazvala po njoj i album) i Celine Dion.

Ipak, kapa dole Christini Aguileri, koja je imala tu čast da je otpeva na Ettinoj sahrani.

Iako je pesma postala deo Grammy Hall of Fame (tek, ali zasluženo) 1999. godine, svakako da niko nije mogao da predvidi da će se njen uspeh nastaviti i 50 i kusur godina kasnije!

Etta James, nažalost, nije danas tu da uživa i dalje u uspehu pesme, slobodno možemo reći, njene karijere. Ono što se ne zaboravlja jeste da je ona ta koja je zaslužna što je pesma i danas to što jeste – jednostavni a tako neodoljivi klasik!

Ostavi
komentar