Novosti

19.06.2015.

Za čije babe zdravlje Madonna u zemlji sluda
foto: MjuzNews
Za čije babe zdravlje

Vojkan Bećir, kolumna petkom

Voleo bih da mogu da razgovaram o Madonni, ali to se čini nemogućim. Eventualno uporedni monolozi. Svestan sam da je malo ko promenio svoje mišljenje o njoj. Taj koji je jednom naučio da treba da se tri puta vogue-uje kad se njeno ime spomene, na kolenima će odrecitovati Like A Prayer pred svako gledanje novog spota. U takvoj predanosti ne smeš sebi dozvoliti da te razočara neko u koga veruješ. Ipak, voleo bih da mogu sa nekim da razgovaram koliko me je taj spot rastužio. Malo jer se plašim demencije, više zbog toga što je još iz demo faze Bitch, I'm Madonna jedina traka sa Rebel Heart na kojoj sam se zadržao. (Ispostavilo se da to nije slučajno, zato što je pored Diploa na pesmi radio i SOPHIE čiji sam veliki fan. Zapravo, fan sam njegovog rada. Tip je nepristojno povučen. U aprilu sam imao prilično neprijatan obrok sa njim, što nije pokvarilo utisak SOPHIE nastupa u okviru Resonate festivala.) 

Jedino gore od Madonninog novog spota je zaluđenost pravovernih kojima se kičma savila od klanjanja kameo bogovima. Meni tabani prokrvariše od upiranja prstom. 

Manje bih se nervirao kada bih poslušao svoj savet. Na svakog artista treba gledati drugačije. Nekima su pesme proizvod, a neki artisti su proizvod za sebe. U ovom trenutku, Madonna pokušava da proda turneju matorim tetkama. O spotu tako treba suditi. Ispostavlja se da nije prodala dalje od fan pita.

Sa pesmom je drugačije. Pesma mora da ima upotrebnu vrednost. Pesme su Za ovde ili Za poneti. Da li ću je strimovati kod kuće ili u klubu, u kom raspoloženju. Pesma za trčanje i pesma za spremanje kuće. Sa nekim prijateljima piješ kafu, sa drugima pivo. Tako je sa pesmama. 

Moj prvi tekst na MjuzNews bio je o Madonni. Bavio sam se time da li je kraljica. Sve i da jeste, pop više nije monarhija.

Vojkan Bećir

@vojislavzapravo

Ostavi
komentar

Povezano