Novosti

22.01.2014.

X Factor: sledećeg utorka bez H2O H20 - Marinela i Fifi
foto: Luka Pilipovic
X Factor: sledećeg utorka bez H2O

Pogrešne numere, svađice i još po nešto!

Završena je i treća live emisija najpopularnijeg takmičenja u regionu, i imali smo priliku da vidimo svašta! Takmičenje se nastavlja bez Marinele i Fifi, posle dvoboja sa Aleksandrom Sekulić, koja je pevajući „Odlazim a volim te“ kao pesmu spasa sve oduševila. Moramo priznati da atmosfera iz nedelje u nedelju postaje sve usijanija, a sad da krenemo sa sumiranjem utisaka...

Prva je nastupila Ilma Karahmet, koja je pevala baladu „Ne dam na tebe“ Jelene Tomašević, i koja je, kao i uvek, izazvala ovacije i publike i žirija! Sudije su bile oduševljene, Kristina je rekla da je istinski pokušavala da joj nađe manu, ali da nije uspela, kao ni mi, a Željko je kroz šalu rekao da se boji za svoje kandidate!

Potom su na scenu izašli Doktori, koju su prvobitno imali peh sa matricom, što je po pravilu demorališuće, ali su ponovili nastup još jednom i briljirali izvodeći „Cesaricu“ Olivera Dragojevića. Željko je ipak ponovo pecnuo Kristinu, zamerivši joj što nije iskoristila sve članove grupe, da bi zvučali više kao klapa, a ne samo Armina i Uroša koji su bili glavni vokali, na šta je Kristina kratko odgovorila: „Bravo momci, ponosna sam!“

Comeback večeri, Maid Hećimović, otpevao je Čolićevu „Pisaću joj pisma duga“ i opravdao svoj povratak energičnim nastupom! Žiri je generalno bio zadovoljan, zamerka je jedino bila na višak energije, a Emina mu je rekla da ju je podsetio na Bilija Eliota iz čuvenog filma! Mislimo da je svakao bolje imati višak energije, mnogo veći problem bi bio da postoji manjak!

Devojka koja je žestoko iskritikovana prošle nedelje, Tamara Milanović, ovoga puta je opet sama birala pesmu, ali je izbor sada bio pravi pogodak! Pevala je čuvenu „Mi nismo sami“, i dobila je reči hvale od žirija – jedina zamerka su bile niske deonice, koje nisu bile najsigurnije, ali je to Tamara nadoknadila u refrenu i sovojm jedinstvenom energijom, naravno!

Haris Ćatoje dobio da peva Čolića, njegovu zaista zahtevnu pesmu, ne samo vokalno, već i emotivno, i mladi Bosanac je zaista to izveo sjajno, i pored velikog bola zbog povređene noge! Kristina je imala zamerku što ova pesma nije pravi POP, zbog tih etno prizvuka, na šta joj je Emina ljupko odgovorila da je njoj rečeno da je ovo veče domaće muzike, a ne domaće POP muzike!

Muški deo publike podigla je lepa Aleksandra Sekulić, koja je izvela numeru Oktobra 1864 i čuvene Tanje Jovićević. Aleksandra je imala mnogo bolji i zahtevniji scenski nastup, nego vokalni, ali je dobila komentare da je otpevala korektno, a veoma pozitivno je bilo to što nije imitirala čuvenu pevačicu i njenu neponovljivu boju glasa!

„Opasan si, Daniele, opasan!“– bio je Eminin komentar na pevanje i nastup Daniela Kajmakoskog, koji je i ovoga puta opravdao sva očekivanja i svoj status potencijalnog pobednika ovog takmičenja, kako su rekli i Kristina i Željko!

Marinela i Fifi, tj. grupa H2O su izvele baladu „Čuvam te“ od Aleksandre Radović i prema mišljenju žirija nisu bile baš ubedljive – svi su se složili da su intonativno bile nesigurne, a Emina je još prokomentarisala da je i stajling loš, i da im fali samo grof Drakula da se pojavi!

Aleksa Perovićje večeras bio u žanru u kome više nego dobro „pliva“, što mu je Kristina i zamerila (tačnije njegovoj mentorki Emini), izvevši „Voli me, ne voli me“ Željka Vasića. Obučen skroz u belo, verujemo da su tinejdžerke u studiju i kraj malih ekrana potpuno poludele...

Druga ženska Kristinina grupa, 4U, ove večeri nisu bile autentične kao na prethodnom live-u, jer su pevale „Točkove“ od Ane Stanić. Kristina se pravdala da je satima tražila žensku pesmu, i da su na našoj sceni baš retkost, odgovorivši na Željkov komentar u vezi pogrešnog izbora numere. Bilo kako bilo, devojke su pevale više nego solidno i sa scene otišle nasmejane.

Čačanka Aleksandra Brković je dobila sjajne kritike za svoje izvođenje numere „Zbunjena“ grupe Negative. Talentovana pevačica je pogrešila tekst u prvom refrenu, ali je ostala pribrana kao pravi profesionalac, i žiri nije ni pomenuo ovaj mali kiks. Sa pohvalama da joj je ovo najbolji nastup do sada, da ima nešto posebno i svoje i da je odlično pevala, Brkovićeva je otišla sa scene sa mnogo više pouzdanja, koje nikome nije na odmet!

Poslednji je nastupio Lukijan, sa srpskom obradom „Sve moje zore“ originalno grčke pesme – emocija, dobro pevanje i generalno sjajan nastup Eminu su naterali suze na oči, a Kristina mu je rekla „Dobrodošao nazad!“, pošto je ostala oduševljena nastupom.

Kao specijalni gost večeri nastupila je Jelena Tomašević otpevavši dve numere i još jednom potvrdivši svoj status jednog od najboljih vokala sa ovih prostora.

S nestrpljenjem čekamo sledeću emisiju!

Ostavi
komentar